Een vloer kan ontzettend veel doen voor de uitstraling van je woning of buitenruimte. Met een nieuwe vloer creëer je direct een bepaalde look voor je woonkamer, terras, badkamer, keuken of andere leefruimte. Je zult daarom wellicht verschillende opties met elkaar vergelijken alvorens een keuze te maken voor een specifieke vloer die aansluit bij jouw smaak én de sfeer die je in een bepaalde ruimte wilt creëren. Heb je eenmaal een variant gevonden en geplaatst dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met het inrichten van de woon- of buitenruimte. Wel is het verstandig om de nieuwe vloer nog voordat deze in gebruik wordt genomen eerst ter bescherming te behandelen. Daarnaast draagt het goed onderhouden van de vloer op latere momenten bij aan de levensduur. Behoud de mooie staat van je nieuwe vloer daarom zo lang mogelijk met een eerste behandeling en tussentijds onderhoud met de juiste producten.

De eerste behandeling van je nieuwe vloer

Een nieuwe vloer beschermen doe je met de juiste reinigings- en onderhoudsproducten. Welke producten je hiervoor kunt gaan gebruiken is afhankelijk van het type vloer dat je gekozen hebt. Is jouw keuze gevallen op een natuursteen of tegelvloer? Dan vind je een scala aan professionele producten voor de bescherming en het goed onderhouden hiervan. Bijvoorbeeld binnen het grote assortiment van Care4floor. Deze webshop is gespecialiseerd in producten voor het reinigen en onderhouden van natuursteen en tegelvloeren en biedt ook producten voor de eerste bescherming. Een kersverse vloer maak je gereed voor gebruik door deze allereerst goed te reinigen met de professionele middelen. Eventueel kun je de vloer daarna met een waslaag of impregneermiddel volledig afwerken mocht dit nodig zijn.  

Natuursteen of tegelvloeren onderhouden

Wanneer je de eerste bescherming uitgevoerd hebt dan kun je optimaal gaan genieten van de nieuwe vloer. Om de kwaliteit en uitstraling van je vloer door de jaren heen te bewaren is het een kwestie deze goed te blijven onderhouden. Net als voor de eerste behandeling zijn er ook op onderhoudsgebied tal van producten te verkrijgen die voor specifieke vloeren toepasbaar zijn. Zo zijn er bij Care4floor bijvoorbeeld beschermingsproducten voor baksteen, basalt, compositie, graniet, kwartsiet, leisteen, terracotta en estrikken. Eveneens vind je beschermingsproducten voor hardsteen, kalksteen, zandsteen, keramiek, klinkers, travertin en marmer binnen het brede aanbod terug.

Lastige vlekken verwijderen

Een vloer ontkomt bijna niet aan vlekken. In een woning wordt er geleefd en waar geleefd wordt gebeuren ongelukjes. Een glas frisdrank valt om of een vaas met bloemen sneuvelt tijdens het afstoffen bijvoorbeeld. Sommige vlekken zijn gemakkelijk schoon te maken. Er zijn echter ook vlekken die lastig te verwijderen zijn en daardoor je vloer kunnen blijven ontsieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan olie- en vetvlekken, maar ook koffievlekken of een wijnvlek. Deze vlekken hoeven zeker niet permanent te zijn. Wanneer je kiest voor een professioneel reinigingsmiddel dat aansluit bij jouw specifieke tegelvloer kun je ook deze hardnekkig vlekken aanpakken. Zo zorg je ervoor dat jouw vloer er binnen no time weer keurig verzorgd uitziet.

Wil jij hiernaast tips ontvangen over hoe je op de juiste manier een gietvloer kan laten aanleggen en kan onderhouden? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.