Als tuinkabouters de enige associatie is die in je opkomt als je aan tuinbeeldjes denkt, dan heb je een wereld te ontdekken. Er zijn namelijk een groot aantal andere manieren waarop je jouw tuin met beeldjes kunt verfraaien. Dat hoeven geen tuinkabouters te zijn die duidelijk opvallen, maar kunnen ook kleine subtiele beeldjes zijn rondom de vijver of de zitplaatsen. Aan de andere kant zijn er tuinbeeldjes die juist duidelijk in het oog springen. Deze zijn gemaakt van keramiek en hebben felle kleuren die contrasteren met het natuurlijke van de tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos en als jouw tuin iets extra’s nodig heeft, dan zijn beeldjes zeker het overwegen waard.

 

Tuinbeeldjes van een kunstenaar

De mooiste beeldjes voor in de tuin vind je bij een kunstenaar. Ga op zoek naar één van de vele getalenteerde kunstenaars in ons land die werken maakt die jou direct aanspreken. Vervolgens ga je op bezoek bij de galerie of de beeldentuin, wat tegelijkertijd een leuk dagje uit voor jou betekent. Je stopt niet tot je de kunstenaar en de tuinbeeldjes hebt gevonden die voor jou ideaal zijn. En soms betekent dit dat je dit op maat laat maken zodat je echt een uniek beeld binnen haalt.

 

Verschillende soorten beeldjes

Er zijn een groot aantal verschillende soorten beeldjes waaruit je kunt kiezen. Het materiaal is dan een belangrijk kenmerk. Tuinbeeldjes gemaakt van brons zijn donker en hebben een warme uitstraling. Ze zullen niet direct opvallen, maar je tuin wel verrijken. Brons is een materiaal dat goed aansluit bij de kleuren van de tuin. Aan de andere kant zijn er ook keramieken beeldjes die juist vaak veel feller gekleurd zijn en die juist afsteken tegen de kleuren van je tuin. Het is aan jou om te beslissen welk effect je wilt bereiken en hoe je wilt dat je beeldjes zich samenvoegen met de rest van je tuin.

 

Verscheidene thema’s

Je kunt je tuinbeeldjes ook uitkiezen op thema. Je zult veel dieren terug zien, omdat buiten en dieren natuurlijk perfect bij elkaar aansluiten. Een vogel naast je vijver, een egel in het gras, een kat op je bank of een lammetje tussen je terrasstoelen zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Uiteraard zijn dieren niet de enige onderwerpen van tuinbeeldjes die je kunt vinden. Ook mensen komen veel voor en eigenlijk is alles mogelijk. Van modern tot klassiek en van landelijk tot stedelijk, er is altijd wel ergens een tuinbeeldje van.

 

Ga ook op zoek

Wacht dus niet langer tot je weet wat het is dat jouw tuin mist, want tuinbeeldjes zijn het antwoord. Plan een leuk dagje uit en bezoek een aantal galerieën en beeldentuinen. Stop niet tot je de perfecte beeldjes hebt gevonden voor jouw tuin en persoonlijkheid. Eenmaal op hun plek zal je zien dat jouw tuin er direct helemaal anders en beter uit ziet. Van deze beeldjes heb je nog jarenlang plezier maar maken ook een mooi cadeau voor afscheid collega.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.