Heb jij een vide bij jou in huis, maar gebruik je die eigenlijk vooral als opslaghok? Zonde! Een vide leent zich uitstekend voor een extra slaapkamer. Wij vertellen je in dit artikel hou je van een vide een mooie slaapkamer maakt.

Een goede trap

Mocht je van plan zijn op de vide te gaan slapen, dan is het natuurlijk niet ideaal als je deze alleen met een eng laddertje kunt bereiken. Investeer daarom in een goede houten trap. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kunt gemakkelijk een houten trap kopen die niet heel veel kost en die je zelf in elkaar kunt zetten, maar die wel garandeert dat je veilig boven en beneden kunt komen.

Balustrades

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als je kinderen op de vide laat slapen, maar ook voor je eigen veiligheid zijn balustrades bij de vide een goed idee, zoals van https://snelletrappenwinkel.nl/. Kies balustrades die mooi passen bij de trap en de vloer. Zo hoef je niet bang te zijn dat iemand per ongeluk een vervelende smak maakt.

Een nieuwe vloer en muur?

Als je jouw vide enkel als opslagplek gebruikt hebt, heb je waarschijnlijk nooit veel aandacht besteed aan de muur en de vloer. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen! Schuur en verf de muren in een mooie kleur en kijk ook eens of je misschien een nieuwe vloer aan wil leggen. Laminaat is bijvoorbeeld altijd goed. Het oogt stijlvol en is ontzettend makkelijk zelf aan te leggen.

Inrichten

Sommige mensen hebben een enorme vide in huis, terwijl anderen het echt alleen kunnen gebruiken als slaapgedeelte. In dat laatste geval is het zaak om echt goed na te denken over het bed. Je wilt een zo laag mogelijk bed, dat zo min mogelijk ruimte in neemt en waarbij er weinig kans is dat je (bij een laag plafond) je hoofd kunt stoten. Wil je ook je kledingkast op de vide? Ga dan op zoek naar een praktisch model dat eerder hoog dan breed is en ook zeker niet te diep (bewaar eventueel alleen de kleding van het seizoen op de vide). Maak de vide gezellig met leuke foto’s, plantjes en gezellige lampjes zoals een leuke lichtslinger of mooie nachtlampjes. Zo’n gezellige slaapkamer heb je waarschijnlijk nog nooit gehad. Heb je nog een mooie trap nodig? Laat je dan zeker even assisteren door een trappenspecialist. Zij kunnen je voorzien van advies. Success!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.