Ondanks het feit dat we om te weten hoe laat het precies is vooral een beroep doen op onze smartphone, zijn er gelukkig nog steeds grote groepen mensen die een wandklok kopen. De klok is daarmee getransformeerd van gebruiksvoorwerp om de tijd af te lezen tot decorstuk.

Kinderen en klokkijken?

Kunnen de kinderen van nu eigenlijk nog wel klokkijken? En waarom zouden ze ook eigenlijk, nu de smartphone zo’n beetje vast in de hand van elke Nederlander en ook jonge kinderen gekleefd zit. Door een wandklok te kopen kun je je (klein)kinderen misschien zelf alsnog leren klokkijken iets dat kinderen wel degelijk interessant blijken te vinden. En overweeg in het kader van bijzondere wandklokken ook eens de weliswaar iets duurdere maar wel erg bijzondere koekoeksklok.

Enorm aanbod wandklokken

Een wandklok hout kopen is aan de ene kant een eenvoudige opdracht, aan de andere kant is het dat juist niet. Het aanbod aan wandklokken is namelijk zo groot, dat een goede keuze maken erg lastig blijkt. Aan de andere kant betekent dit dat er ook altijd een wandklok gekocht kan worden die perfect in iedere inrichting en bij elke stijl past.

In alle denkbare kleuren en stijlen

Ga er maar eens aanstaan; je kiest een klok met een klassieke of moderne uitstraling en voor een uurwerk met of zonder slinger. Of voor een klok met of zonder slagwerk. Ook wat betreft de uurwerken is er voldoende te kiezen, want je hebt ze die op batterij werken, mechanische uurwerken en uurwerken die op netstroom hun werk doen. En wat dacht je van het feit dat een wandklok kopen tegenwoordig kan in verschillende vormen? Zo is de klok beschikbaar in ronde en vierkante uitvoering, maar net zo eenvoudig als langwerpige wandklok. Vanzelfsprekend is ook dat de moderne wandklok in alle kleuren van de regenboog beschikbaar is. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden bijkans onbeperkt als je besluit een wandklok te kopen.

Verschillende uuraanduidingen

Ook de uuraanduiding verschilt per wandklok. Kies je voor de standaard cijfers of geef je de voorkeur aan Romeinse cijfers? Ook kies je voor de simpele, minimalistische strepen op je wandklok. Je digitale of analoge wandklok koop je in heel veel verschillende formaten. Een kleintje voor in de keuken van 10 tot 25 centimeter is al een optie, zoals je ook een wandklok kunt kopen van boven de zeventig centimeter. De diverse wandklokken zijn uiteraard ook te koop in tal van verschillende merken. Keuze genoeg in elk geval, hetgeen een wandklok kopen zowel gemakkelijk als ook heel moeilijk maakt. Zeker als je moeite hebt met kiezen.

Meer en meer decoratieartikel

De wandklok met slinger is een mooi voorbeeld van een decoratieartikel, echter doet dat niets af aan de toegevoegde waarde die de klok kan hebben. Probeer vooral eens met de (klein)kinderen te gaan klokkijken en leer ze dat. Nog een reden om een wandklok te kopen, die je overigens ook in heel grote uitvoeringen kunt kopen is om zo een kale muur toch bij de woonkamer te betrekken. Deze wandklokken kunnen soms ’reusachtige’ afmetingen hebben.

Wil jij ook meer lezen over de manier waarop jij inspiratie kan opdoen voor jouw woning? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.