Wanneer we denken aan kunst in huis, denken we vaak aan schilderijen, sculpturen of andere traditionele kunstvormen. Maar wat als ik je vertel dat kunst ook je muren kan sieren in de vorm van behang? Bijvoorbeeld door behanger Den Haag. In dit blog duiken we in de wereld van behang als kunstvorm en ontdekken we bekende behangontwerpers die meesterwerken creëren die jouw ruimte kunnen transformeren.

De meester: William Morris

Een pionier in het gebruik van behang als kunst is ongetwijfeld William Morris. Een 19e-eeuwse ontwerper die bekend staat om zijn ambachtelijke behangontwerpen geïnspireerd op de natuur. Zijn kunstzinnige bloemmotieven en gedetailleerde patronen hebben een tijdloze elegantie die nog steeds relevant is. Morris toonde aan dat behang meer kan zijn dan alleen een achtergrond, het kan een statement zijn.

Moderne expressie: Ellie Cashman

Ellie Cashman is een hedendaagse behangontwerper die de grenzen van traditioneel behang verlegt. Haar ontwerpen zijn groots, expressief en dienen als ware kunstwerken op de muur. Met florale prints en gedurfde kleuren brengt ze een moderne twist naar behang, waardoor het een centraal element wordt in het interieurontwerp.

Digitale revolutie: Tracy Kendall

Tracy Kendall maakt behang dat niet alleen artistiek, maar ook textuurrijk is. Haar ontwerpen omvatten vaak driedimensionale elementen, waardoor de muur tastbaar wordt. Met de opkomst van digitale technologieën heeft Kendall behang op een geheel nieuw niveau getild, waarbij ze de grenzen tussen traditionele en digitale kunst vervaagt.

Statement muren: Deborah Bowness

Deborah Bowness is een kunstenaar die behang niet alleen als achtergrond ziet, maar als een platform voor statements. Haar creaties omvatten behangrollen met levensechte afbeeldingen van boekenplanken, kledingrekken en zelfs houten lambrisering. Hierdoor wordt de muur een kunstwerk op zich, een verlengstuk van de ruimte.

Creatieve ruimte: Fornasetti

Fornasetti, een Italiaans designhuis, staat bekend om zijn gedurfde en artistieke behangontwerpen. Hun creaties variëren van surrealistische gezichten tot architecturale elementen. Fornasetti bewijst dat behang niet alleen dient als decoratie, maar als een middel om een ruimte te transformeren in een kunstzinnig en intrigerend universum.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.