Als er één trend is die al jaren niet meer weg te denken is uit ons interieur dan is het wel de trend om natuurlijke materialen te gebruiken. We zien veel houten meubels en accessoires, prints van planten, zachte wollen kussens en vaak een rieten hanglamp. Zo’n lamp van riet of rotan is de perfecte manier om wat warmte aan je interieur toe te voegen. Doordat het materiaal gevlochten is ontstaan er allemaal hele kleine gaatjes, waar het licht heel mooi doorheen schijnt. Er ontstaat een mooi schouwspel op de muren, wat de ruimte heel gezellig maakt. Het tweede voordeel aan een rieten hanglamp is dat je er een beetje een warm, tropisch sfeertje mee creëert. Zeker als je een lamp kiest die niet perfect is afgewerkt en handgemaakt is.

 

Hoe groot mag mijn rieten hanglamp zijn?

Wil je ook graag zo’n rieten hanglamp ophangen maar vind je het moeilijk te bepalen hoe groot hij moet zijn? Heel begrijpelijk, want dat kan erg lastig zijn. Het belangrijkste is dat je eerst meet hoe hoog het plafond is, en hoeveel ruimte je onder de lamp nodig hebt om er onderdoor te lopen. Als de lamp boven een tafel komt te hangen is dat natuurlijk minder belangrijk, maar als hij middenin de woonkamer hangt dan wil je er wel genoeg ruimte onder hebben. Meestal nemen mensen zo rond de 2 meter. Zelfs hele lange mensen kunnen er dan makkelijk onderdoor lopen zonder dat ze het gevoel hebben hun hoofd te gaan stoten. Als je plafond hoog is dan heb je geluk. Je kunt dan elk soort rieten hanglamp kopen die je maar wilt, en zelfs hele grote exemplaren. Is je plafond aan de lage kant? Dan koop je beter een wat kleiner exemplaar, of een lamp die een stuk breder is dan hij hoog is.

 

Hoe implementeer je deze natuurlijke stijl?

Zo’n handgemaakte, rieten hanglamp kopen is natuurlijk een goede manier om de natuur in huis te brengen en je huis knusser te maken. Maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt doen om deze stijl door te voeren. Kies bijvoorbeeld een mooie, natuurlijke tint voor op de muur, zoals vergrijsd blauw of zacht olijfgroen. Als je niet van kleur houdt dan kun je ook voor een heel warm, lichtgrijs gaan. Ook dat is namelijk heel mooi te combineren met items van riet, rotan en hout. Kies daarnaast voor accessoires van voornamelijk natuurlijke materialen, en voor een beperkt kleurenpalet. Deze natuurlijke woonstijl gaat namelijk niet zo goed samen met een overdaad aan kleuren. Niet voor niets komen mensen helemaal tot rust in een ruimte die op deze manier is ingericht. Dus wil je dat jouw rieten hanglamp mooi uitkomt? Richt de ruimte dan in met gelijksoortige materialen en een rustig, gebalanceerd kleurenpalet.

 

Waar koop je de mooiste hanglampen?

Je kunt natuurlijk een echte lampenwinkel zoeken voor de mooiste lampen, maar online vind je een veel groter aanbod, zoals bij Lamptwist.com. Zeker als je een rieten hanglamp zoekt heb je ontzettend veel keus. Let daarbij goed op de afmetingen van de lamp, zodat je zeker weet dat hij past bij de ruimte, want foto’s kunnen nogal eens een vertekend beeld geven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.