Er bestaan veel types en soorten gras. Je kan kiezen voor gras dat je zelf zaait, je kan graszoden leggen of gaan voor kunstgras. Maar welk type gras is nu voor jou de beste oplossing? Dat gaan we in deze blog bekijken. Je leert er over welke soorten gras er bestaan en welke voor- en nadelen ze telkens hebben. Zo kan je voor jezelf een doordachte keuze maken.

Gezaaid gras

Een eerste mogelijkheid is zelf gras zaaien of dit laten doen door een tuinier. Je tuin zal er dan wel niet onmiddellijk groen uitzien. Gras heeft namelijk een bepaalde tijd nodig om te groeien. Na ongeveer 3 weken begin je resultaat te zien met een groene waas boven de aarde. Voordeel van deze methode is dat ze relatief goedkoop is. Je hebt ook de keuze uit meerdere soorten graszaad. Erop lopen mag je pas na een 6-tal weken. Je hebt dus de nodige portie geduld nodig wanneer je hiervoor kiest.

Graszoden

Met graszoden daarentegen heb je onmiddellijk een mooie groene tuin. Dit is tegelijk ook het belangrijkste voordeel ervan. Graszoden zijn een stuk duurder dan graszaad, maar je hoeft dus geen geduld te oefenen. Bij graszoden is er een mooi gelijkmatig groen grastapijt als resultaat, wat zo goed als niet te evenaren is bij gras dat gezaaid wordt. Onkruid kan haast niet door de grasmat heen groeien, want die is heel dicht aangelegd. Let er wel op dat de graszoden niet uitdrogen, anders is je gras naar de vaantjes.

Kunstgras

De duurste methode is kunstgras als je kijkt naar de prijzen en kosten voor het leggen en aanschaffen. Net zoals bij graszoden heb je een onmiddellijk resultaat. Kunstgras heeft in tegenstelling tot echt gras veel minder onderhoud nodig en blijft een stuk langer mooi. Toch is het niet geheel onderhoudsvrij. Een echt natuurlijk resultaat zal je ook nooit bekomen. Kunstgras kleurt namelijk niet mee volgens de seizoenen, het blijft het hele jaar door gelijkmatig groen en tijdens de zomer voelt het warmer aan dan echt gras.

Naast rekening houden met bovenstaande voor- en nadelen van de verschillende methodes om gras in je tuin te verkrijgen, is het ook belangrijk dat je voor jezelf goed nadenkt waarvoor je het gras wil gaan gebruiken. Dient het enkel om naar te kijken of laat je je kinderen er intensief op spelen? Denk hier goed over na en bekijk of je gras hiervoor passend is. Keuze gemaakt en gras gekozen? Tijd voor de aanleg ervan!

Wil jij ook meer weten over de manier waarop je de eikenprocessierups preventief kan bestrijden? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.