De ontwikkelingen op het gebied van 3D printen staan niet stil, zo is ook te zien aan de Ultimaker S5. Het gaat om ontwikkelingen op allerlei vlakken. Denk niet alleen aan verbeteringen van de technologie. Ook de hardware is beter dan ooit tevoren het geval is geweest. Dat komt bijvoorbeeld doordat gekeken is naar zaken als zekerheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Daarom is een opvallende, maar belangrijke innovatie gedaan waar je optimaal van kan genieten als gebruiker van de printer. Het is goed om eens nader naar deze zaken te kijken. Dit geeft je een goed inzicht.

Werken met glazen deuren
Er is voor gekozen om te werken met glazen deuren op de Ultimaker S5. Dit is niet zonder reden gedaan. Zo is het bijvoorbeeld zo dat met deze deuren is te zorgen dat de luchtstroom door de printer beter te reguleren is. Dit maakt de betrouwbaarheid van de printer een stuk groter. Opnieuw is er daardoor minder kans dat iets het proces van printen kan verstoren. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel ook waar het om gaat. De innovatie brengt echter nog een aantal voordelen met zich mee voor de gebruiker. Dit is ook goed om te weten.

Kwaliteit en veiligheid
De keuze voor de glazen deuren op de Ultimaker S5 hebben gezorgd voor een hogere kwaliteit van de producten die eruit komen. Dit is natuurlijk de zaak waar je het eerst naar kijkt. Er is echter nog een tweede voordeel. De aanwezigheid van de glazen deuren heeft ook de veiligheid in grote mate verbeterd. Het is goed om te zien dat er op deze manier dus ook naar de gebruiker wordt gekeken. Dat soort zaken zijn altijd al een belangrijke factor geweest voor de fabrikant. Dat is ook met dit model daarom dus nog niet verdwenen uit het beleid.

Andere onderdelen van glas
Het is mogelijk om de Ultimaker S5 nog beter op elkaar te laten aansluiten. De glazen deuren zijn bijvoorbeeld op een bepaalde manier ook als een designstatement te zien. In dat opzicht is het goed om te weten dat je voor deze printer dus ook meer mogelijkheden met glas hebt. Denk bijvoorbeeld aan een printbed van glas. Ook dat is inbegrepen in het basispakket van deze printer. Zo heb je dus alles in één keer compleet en kan je er direct mee aan de slag gaan op de manier die voor jou aantrekkelijk is om te werken.

Bezoek onze website voor meer informatie over Prusa en Ultimaker

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.