De trap is bij veel woningen het eerste dat je zien wanneer je de gang binnenkomt, bij anderen bevindt de trap zich in de huiskamer waardoor je er ook de hele dag tegenaan kijkt. In beide gevallen wil je dat je trap er netjes en schoon uitziet. Maar helaas beschadigen de treden en leuning best snel, en is een likje verf vaak niet genoeg om je trap er weer modern uit te laten zien. Om je trap op te knappen zonder hier al te veel geld aan uit te geven, hebben wij hier wat handige tips voor je. 

De mogelijkheden qua traprenovatie

Er zijn veel manieren waarop je je trap er beter uit kunt laten zien. Door de ouderwetse trapleuning te laten vervangen, de trap te laten lamineren of door overzettreden te laten plaatsen heb je al snel het gewenste resultaat. Deze traprenovatie kun je het beste aan ervaren professionals overlaten. Zij kunnen je helpen de juiste keuzes te maken qua materiaal en werkwijze. Daarbij weet je zeker dat het werk van hoge kwaliteit zal zijn, en dat er uitsluitend hoogwaardige producten worden gebruikt voor de renovatie. 

Al met al hoeft een traprenovatie niet duur te zijn, omdat het plaatsen van overzettreden bijvoorbeeld al genoeg kan zijn. Het is natuurlijk veel goedkoper dat het laten installeren van een nieuwe trap.

Om extra geld te besparen raden we je aan om de verschillende mogelijkheden goed te vergelijken. Kies de optie die het beste resultaat geeft, zodat je niet over een jaar opnieuw iets aan je trap wil laten renoveren.

Je trap lamineren

Een traprenovatie met laminaat is een perfecte optie om je trap snel een nieuwe look te geven. Dankzij de moderne houten uitstraling die door het lamineren aan de trap wordt gegeven lijkt het al snel of je een hele nieuwe trap hebt, maar dan voor veel minder geld. Je kunt natuurlijk de kleur en afwerking van het laminaat kiezen die het beste bij je stijl en interieur past. Met echt hout is dit niet mogelijk. 

Daarbij zal het laminaat niet snel slijten, waardoor het heel lang meegaat. Je investeert dus in een duurzame oplossing voor je trap. Als je je woning besluit te verkopen zal niemand proberen af te dingen omdat de trap aan renovatie toe is, want ook na jarenlang gebruik zal er amper een kras te zien zijn op de gelamineerde treden. 

 

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.