Als u dit artikel leest is de kans groot dat u snel uw huis wil of moet verkopen óf dat u hier meer over te weten wilt komen. De redenen om snel uw huis te verkopen lopen erg uiteen. Voor de één is dit een wens en voor de ander is dit een noodzaak. Bijvoorbeeld wanneer u een executieverkoop wilt voorkomen.

1.     Het hoeft niet via de makelaar

Veel mensen zijn alleen bekend met de traditionele manier van hun huis verkopen, via de makelaar. Over het algemeen duurt het via de makelaar vaak erg lang voordat uw huis eindelijk verkocht is. Als u snel uw huis wilt verkopen duurt het vaak zelfs té lang en is dit dus niet hetgeen waar u naar opzoek bent. Dit is iets waar veel mensen tegenaan lopen. Zeker in deze tijd kan het erg vervelend zijn als u lang moet wachten tot uw huis verkocht is.

Los van het feit dat het via een makelaar vaak te lang duurt, betaalt u ook kosten die u niet hoéft te betalen en heeft u ook geen 100% zekerheid dat uw huis daadwerkelijk verkocht wordt.  De kosten die u bij een makelaar betaalt lopen al snel op tot in de duizenden euro’s.

Zo betaalt u bij een makelaar onder andere:

  • Makelaarskosten
  • Notariskosten
  • Taxatiekosten
  • Veilingkosten

Er is een andere manier die véle malen interessanter is voor mensen die hun huis snel willen verkopen en waarbij je deze kosten niet hoeft te betalen. Voor mensen die niet lang willen of kunnen wachten is het vaak de beste oplossing.

2.     Snel uw huis verkopen zonder makelaar

Zoals eerder gezegd is uw huis verkopen via de makelaar niet de enige manier en ook niet de beste manier als u snel uw huis wilt verkopen. Als u snel uw huis wilt verkopen dan is het vaak vele male interessanter om dit te doen via een investeerder. Deze manier is de laatste tijd steeds populairder geworden. Als u via een investeerder uw huis verkoopt kunt u binnen een week al het geld op uw rekening hebben. Als u uw huis via een makelaar verkoopt gaan er in veel gevallen al snel maanden overheen voordat uw huis eindelijk verkocht is.

Een voorbeeld van zo’n investeerder waarbij het mogelijk is om het geld al binnen een week op uw rekening te hebben is www.woningbieder.nl. Op deze site kunt u al binnen enkele uren een gratis en vrijblijvend bod ontvangen.

3.     Hoe het werkt

Dit proces is niet ingewikkeld. Als u uw huis verkoopt aan een investeerder kan dit vaak al binnen een week rond zijn. Hoe dit in elkaar zit staat tot in detail uitgelegd in de eerder genoemde website. De kosten die u voor een makelaar betaalt, betaalt u bij een investeerder niet. Hiernaast kunt u veel dingen zelf doen, zoals het zelf regelen van de bezichtigingen en het zelf maken van foto’s. Wie kan dat ook beter doen dan uzelf? U kent uw huis immers het beste. Als u liever een professionele fotograaf in wil huren kan dit natuurlijk ook. Hiernaast zijn er nog meer voordelen.

De voordelen van uw huis verkopen zonder makelaar zijn:

  • Binnen 24 uur heeft u een bod op uw aanvraag
  • U kunt snel uw huis verkopen, vaak al binnen een week
  • U bespaart duizenden euro’s ten opzichte van een makelaar
  • U betaalt geen courtagekosten, hiermee bespaart u duizenden euro’s
  • U kunt veel dingen zelf doen, dus heeft u zelf de controle
  • In tegenstelling tot een makelaar heeft u 100% zekerheid.

 

Conclusie

Als u alle tijd van de wereld heeft en er geen haast is bij het verkopen van uw woning, dan is het wellicht handiger om uw huis te verkopen via een makelaar. Echter kan of wil niet iedereen lang wachten op de verkoop van zijn of haar woning. In het geval dat u snel uw huis wilt verkopen, is het veel interessanter om uw woning direct te verkopen aan een investeerder waardoor u én een snelle verkoop hebt én kosten bespaart.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.