Af en toe lijkt het je zo fijn om in het bezit te zijn van een aanhanger. Nu ben je bijvoorbeeld bezig met een verbouwing en zou je graag gemakkelijk de troep zelf wegbrengen. Ook moet je af en toe iemand helpen die in de tuin aan het werken is of moet je de fietsen van je kinderen vervoeren. Kortom, een aanhanger zou op heel veel momenten echt heel handig zijn. Nu zijn nieuwe aanhangers vaak best wel duur, maar met een gebruikte aanhanger kun je ook prima werken. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands aanhanger?

Je hebt besloten om een tweedehands aanhanger te gaan kopen, maar je wil wel waar voor je geld. Let daarom op de volgende punten bij het aanschaffen van een aanhanger:

  • Werken de remmen? Dus zijn de remschoenen goed afgesteld? Werkt de handrem? Werkt de remkabel? En doet de oplooprem het goed? 
  • Hoe ziet het koppelstuk eruit en werkt het koppelen aan de auto naar behoren? Let hierbij ook op het neuswiel.
  • Werkt de verlichting? 
  • Zijn de banden niet al te veel beschadigd?
  • Hoe ziet de aanhanger er zelf uit? Zit er veel roest op? Is er al hout aan het rotten? Is er niks kromgetrokken door overbelading? 

Let je op al deze punten en scoort de aanhanger bij ieder punt voldoende? Dan is het een geschikte aanhanger en hoef je niet te twijfelen over de aanschaf. Voor een tweedehands aanhangwagen in Groningen en omgeving ben je bij Fripaan in Marum aan het juiste adres.

Voldoende of onvoldoende?

Het kan dus nooit kwaad om eerst te gaan kijken naar een al gebruikte aanhanger voordat je een nieuwe overweegt. Zolang de aanhanger voldoende scoort op de eerder genoemde punten is er niks aan de hand en kun je er vanuit gaan dat deze aanhanger net zo goed werkt als eentje uit de winkel. Scoort de aanhanger niet voldoende op meerdere punten, dan is het misschien toch verstandig om verder te gaan kijken. Je weet immers maar nooit wanneer of hoe snel je er problemen mee gaat krijgen. Rijden op een snelweg met een aanhanger waar je spullen van af vallen is zeker geen pretje. 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.