Het verduurzamen van je woning is een goed plan. Het is beter voor het milieu, het bespaart op je energiekosten én het draagt bij aan het wooncomfort. Op welke manieren kun jij jouw woning verduurzamen? Lees het hier!

Zonnepanelen

Verduurzaam je woning met Solease door zonnepanelen aan te schaffen. Met zonnepanelen heb je toegang tot groene stroom vanaf je eigen dak. Door gebruik te maken van wat de zon te bieden heeft, bespaar je op je energiekosten. Een antwoord op vele vragen rond het plaatsen van zonnepanelen kun je vinden op de online dakcheck. Met behulp van die applicatie wordt een beoordeling gemaakt, en krijg je antwoord op kwesties als de geschiktheid van het dak voor zonnepanelen, hoeveel je er eventueel kunt plaatsen, hoeveel energie je kunt opwekken en wat je jaarlijks bespaart op de energiekosten. Op die manier ontdek je binnen een minuut wat de plaatsing van zonnepanelen voor jou kan betekenen. Voor wie blijkt dat het kostenplaatje voor de aanschaf van zonnepanelen te hoog is, bestaat de mogelijkheid om ze te huren voor een vast bedrag per maand.

Woningisolatie

Door de woning goed te isoleren kun je flink besparen op de energiekosten. Daarnaast zullen kou en tocht niet meer zo makkelijk door jouw woning binnen kunnen komen, waardoor het wooncomfort enorm toeneemt. Er zijn heel veel mogelijkheden om de woning te isoleren, en het is geheel afhankelijk van jouw situatie en wensen wat de beste optie zou zijn. Is je woning al wat ouder en wil je het volledig laten isoleren, is spouwmuurisolatie de beste optie. Daarbij wordt isolatiemateriaal in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gedaan. Het voordeel van deze methode is dat het tevens geluidsisolerend werkt voor geluiden van buitenaf. Om de kou vanuit de grond tegen te gaan, is vloerisolatie geschikt. Wil je de zolder bewoonbaarder maken, kun je kiezen voor zolder- of dakisolatie.

Warmtepomp

Een warmtepomp is voor velen een logische volgende stap in het isolatie- en verduurzamingsproces. Een warmtepomp werkt door warmte uit de buitenlucht te onttrekken, en zo het water op te warmen. In combinatie met zonnepanelen zal een warmtepomp zeker voor een lagere energierekening zorgen. Met een hybride warmtepomp wordt het huis deels elektrisch verwarmd. Dit systeem verwarmt wel het verwarmingswater, maar niet het kraanwater. Desalniettemin bespaar je tot wel vijfentachtig procent op je gasverbruik. Omdat warmtepompen in vele soorten en maten bestaan, is het verstandig om je eerst goed te laten adviseren door een expert.

Conclusie

Voor het verduurzamen van je woning zijn vele mogelijkheden: van kleine aanpassingen tot grotere investeringen. Op die manier is er altijd een manier van verduurzaming mogelijk die op jouw situatie van toepassing is. Laat je vandaag nog adviseren over de opties!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.