Gyproc plafond plaatsen of toch een spanplafond? Een verlaagd plafond heeft als voordeel dat je warmteverlies beperkt, maar kan ook dienen als goedkope plafondrenovatie. Als je het plafond wilt verlagen kan je kiezen voor gyproc of een spanplafond. In dit artikel vergelijken we een gyproc plafond met een spanplafond.Lees hieronder de voordelen van een verlaagd plafond en de verschillen tussen een gyproc- en spanplafond.

Voordelen verlaagd plafond

De grootste reden om je plafond te verlagen is om warmteverlies tegen te gaan. Maar ook om een plafond renovatie uit te voeren of te zorgen voor isolerende maatregelen is een verlaagd plafond ideaal. Het plaatsen van isolatie tussen het plafond zal ook de akoestiek in de ruimte verbeteren. Kortom, een verlaagd plafond is ideaal op je oude plafond te vervangen zonder dat deze afgebroken hoeft te worden.

Soorten verlaagde plafonds

Plafond verlagen? Dan kan je kiezen tussen een spanplafond en een plafond van gyproc. Hieronder bespreken we de mogelijkheden van de verschillende soorten verlaagde plafonds.

Spanplafond

Bij een spanplafond bestaat je plafond uit een stevig doek dat aan de muren gemonteerd wordt. Deze snelle manier zorgt ervoor dat je stofloos je plafond kunt repareren. Het grote voordeel hiervan is dan ook de gemakkelijke montage. Er worden profielen aan de muren gespannen waarin vervolgens het doek strak opgespannen wordt. 

Gyproc aan plafond of aan de muren

Je kan ook kiezen voor een gyproc plafond, hiermee verlaag je het plafond met gipskartonplaten. Het gyproc kan je bevestigen aan het plafond of aan de muren. Een plafond van gyproc aan de muren wordt ook wel een vrijdragend plafond genoemd. Het nadeel hiervan is dat deze slechts een lengte van 5 meter kan overbruggen.

Gyproc of spanplafond?

De keuze tussen deze twee verschillende soorten plafonds is zeer persoonlijk. Maar natuurlijk speelt ook de prijs een belangrijke rol. Het beste kan je dus informeren bij een vakman en verschillende offertes aanvragen.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.