Heb je net een nieuw huis gekocht en staat de grote verbouwing al op de agenda? Of wordt het nu écht eens tijd om je huis te verbouwen en zet je nu samen de schouders eronder? Wat je ook maar van plan bent, bij een grote verbouwing komt er veel afval vrij. Van kapotte tegels uit je badkamer, tot hele stukken steen en beton bij het slopen van een huis, alles kun je kwijt in een puincontainer.

Wat gaat er allemaal in?

Wanneer je aan het klussen bent is er een grote kans dat je met een enorme hoeveelheid restafval blijft zitten. Of je nu een kamer verbouwd, een schuur afbreekt of een aanbouw maakt, voor al jouw afval is er wel een puincontainer. Van stukken beton en stenen die je na het slopen overhoud, tot keramiek en badkamer tegels na een grondige verbouwing. Allemaal zijn het materialen die niet zomaar in de gewone vuilcontainer kunnen. Om deze materialen dus toch op te kunnen ruimen, is het handig om een vuilcontainer te huren. Hiermee kun je niet alleen het afval direct kwijt in de container tijdens de (ver)bouw, maar ook zal het voor jou afgevoerd worden nadat jij je project afgerond hebt. Hierdoor hoef je zelf na lang geklust te hebben niet alle rotzooi op te ruimen.

Natuurlijk blijft het altijd lastig om te weten welk afval wel of niet in een puincontainer mag. Om hierop kort antwoord te geven, wanneer iets binnen enkele jaren zou vergaan (takken, hout) hoort het niet in de puincontainer. Ook meubels, grofvuil en dakafval horen niet in een puincontainer thuis. Mocht je dan toch nog vragen hebben over welk afval nu wel of niet in een vuilcontainer mag, kun je het beste contact opnemen met de verhuurder van de container.

Verschillende soorten en maten

Inmiddels is het al bekend dat puin- of bouwcontainers zeer handig zijn wanneer je een grote hoeveelheid sloopafval hebt na een verbouwing, maar dat is niet het enige voordeel. Puincontainers zijn er namelijk in alle soorten en maten, waardoor je altijd een puincontainer vind die voor jou geschikt is. Van kleine compacte containers die bij jouw op de smalle oprit past, tot grote puincontainers voor de grootste klussen. Voor iedereen is er een geschikte puincontainer. Hierbij moet je echter wel rekening houden met het feit dat puincontainers nooit echt klein zijn. Ze zullen altijd ruimte in nemen, meestal de oppervlakte van twee parkeerplaatsen.

Wil jij nog meer renovatietips? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.