Als je op zoek bent naar een manier om stijl en waarde toe te voegen aan je huis, kan een lichtkoepel de perfecte oplossing zijn. Een lichtkoepel heeft veel voordelen, waaronder stijl en waarde, maar ook energiebesparing en voordelen voor de gezondheid. Hier volgt een blik op drie voordelen die een lichtkoepel bij je thuis kunnen brengen.

 

1. Natuurlijk licht in je huis

Het is niet eenvoudig om je huis te vullen met natuurlijk licht. Sommige kamers hebben kleine ramen. In deze kamers gebruik je waarschijnlijk gordijnen of jaloezieën voor je privacy. Lichtkoepels zijn een uitstekende manier om je huis in zonlicht te baden zonder inkijk van je buren.

 

2. Besparing op energierekeningen

Het ontwerp van je lichtkoepel met opstand kan geld besparen op de kosten voor verwarming. Op het zuiden gelegen lichtkoepels verhogen het hele jaar door de temperatuur van je huis, omdat ze meer zonnestralen opvangen dan een lichtkoepel die naar een andere kant gericht is.
In de winter kun je dit in je voordeel gebruiken – laat de zon schijnen en verwarm je huis, zodat je geld kunt besparen op de verwarmings- en verlichtingskosten. In de zomer kan een onbedekte lichtkoepel met opstand de ruimte wel warm maken. De oplossing hiervoor is om te kiezen voor een lichtkoepelontwerp met ingebouwde zonwering, zodat je het zonlicht tijdens de heetste delen van de dag kunt tegenhouden. Als je lichtkoepel open kan, is dat een bonus. Warmte lucht stijgt, wat betekent dat je je lichtkoepel op zomeravonden kunt openen om de warmte van de dag uit je huis te ventileren.

 

3. Voorkomen van seizoensgebonden aandoeningen

Sommige mensen kunnen last krijgen van seizoensgebonden depressies en vermoeidheid. Bij de meeste mensen beginnen deze symptomen in de herfst en strekken zich uit over de hele winter. Het probleem is dat je in de herfst en winter niet zoveel zonlicht krijgt. Dit gooit niet alleen je natuurlijke ritme uit balans, maar veroorzaakt ook een daling van het serotonine- en melatoninegehalte. Omdat een lichtkoepel zoveel natuurlijk zonlicht toevoegt aan een huis, wordt dat vaak aanbevolen bij behandelingen om je te helpen bij het voorkomen van deze aandoening.
Het is vanwege deze en andere voordelen dat lichtkoepels snel aan populariteit winnen. Als je ervoor kiest om ze in je huis te installeren, denk dan eens na over de hierboven genoemde zaken om het meeste uit dit huisverbeteringsproject te halen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.