Veel mensen in Nederland hebben een tuin bij hun huis. In de zomer is het heerlijk vertoeven op je eigen terras na een dag hard werken. Voor veel mensen is een tuin dan ook echt een plek om te genieten en ontspannen. Een tuin inrichten is vergelijkbaar met het inrichten van het interieur en er zijn dan ook tal van onderdelen waar je rekening mee kan houden wanneer je hiermee aan de slag gaat. Naast de soort planten die je uitzoekt en zaken als gras of betegeling, zijn er ook andere componenten waar je voor kan kiezen in de tuin.

Tuinbeelden zijn hier een goed voorbeeld van. Tuinbeelden worden als sinds eeuwen gebruikt en zijn te krijgen in diverse stijlen en soorten. Er is voor elke tuin wel een passend tuinbeeld te vinden.

Een wit klassiek tuinbeeld contrasteert mooi met groene begroeiing

Tuinbeelden bestaan al eeuwenlang en al in het Romeinse rijk was het heel gebruikelijk dat er in tuinen van paleizen en in publieke parken tuinbeelden te vinden waren. In veel gevallen hadden deze beelden ook een symbolische waarde, waarbij een beeld vaak een god of een engel uitbeeldde. Ook werden er standbeelden van bijvoorbeeld strijders gemaakt en in tuinen geplaatst.

Tegenwoordig zijn er veel meer soorten tuinbeelden beschikbaar bij specialisten zoals Tuinkaboutershop.nl. De vaak witte stenen beelden van bijvoorbeeld een engel zijn echter nog steeds erg populair en zijn goed in te passen in verschillende tuinen. De witte kleur contrasteert vaak erg mooi met de groene begroeiing in de tuin.

Webshops maken de aanschaf van een tuinbeeld nog laagdrempeliger

Naast de klassieke beelden met een Romeinse uitstraling, zijn er ook verschillende moderne tuinbeelden te vinden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan bronzen sculpturen die soms de vorm van een persoon of dier hebben of soms een abstracte vorm hebben. Een type tuinbeeld dat de afgelopen jaren heel populair is geworden, is een Boeddha beeld.

Steeds meer mensen kiezen voor een tuin met een Aziatisch thema, waarin veel gebruik wordt gemaakt van hout en bamboe. In dit type tuin is een Boeddha tuinbeeld een zeer geschikte keuze. Op internet zijn er tegenwoordig diverse webshops die gespecialiseerd zijn in de verkoop van tuinbeelden waar je terecht kan voor elk gewenst tuinbeeld van tuinkabouter tot Boeddha beeld.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.