Nog 10 minuten voor m’n date aan de deur belt… nog tijd om de zetelkussentjes in de ultieme formatie te leggen? Heb ik de w.c. wel dat laatste boenbeurtje gegeven!?  Oh. De ovenhapjes zitten nog niet in! Typical me. Je ziet het: een klok in huis hebben is nog altijd van essentieel belang.

Center piece

Nu we allemaal standaard een telefoon met ons meedragen lijkt een klok in huis overbodig te zijn geworden… maar niets is minder waar!  Geen enkel meubelstuk in huis krijgt meer blikken toegeworpen, niet enkel door jezelf maar ook door gasten. Onze betrouwbare tikkende buddy verdient dus een mooie centrale plek huis.

Welk klokje aan welke wand?

Als je voor de courante wandklok gaat en hij in het oog mag springen ga dan voor een kleur dat contrasteert met de muurkleur. Pastelkleuren zijn bijvoorbeeld een ideale basis om een industriële wandklok uit metaal te laten ‘poppen’. Wil je eerder de landelijke stijl in huis accentueren? Ga dan voor een klok gemaakt uit steen of hout.

Tip: Wandklok 30 CM Kopen? Wandklokken 30 centimeter diameter doorsnee

Hang de klok ook op een centrale en hoge plaats zodat die van verschillende hoeken in huis aangekeken kan worden. Ook jouw gasten zullen hier dankbaar voor zijn. Functionaliteit en esthetiek gaan bij deze dus perfect hand in hand!

KoeKoek

Ga je voor een traditionele koekoeksklok of een pendule klok met Romeinse cijfers?
Dan zijn de mogelijkheden ook eindeloos. Als je bijvoorbeeld een heel zware muur hebt uit beton of metaal kan een houten koekoeksklok met veel details heel mooi uitdraaien. Ook kan je tegenwoordig heel mooie abstracte versies van de koekoek vinden! Een pendule klok is dan weer het typische mechanisch tafelklokje verwerkt in een houten bekisting. Een heel mooie aanwinst voor een knus leeshoekje in huis…

Uitgelicht: Wandklok 50 cm collectie Klokkenconcurrent.nl

Wijzer

De mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je een klok in huis wilt halen wat soms een beetje overdonderend kan lijken tijdens jouw zoektocht. De kunst is om jouw tijd te nemen om de juiste wijzers in huis te halen. Stem af op jouw interieur en geniet van het proces!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.