Benzine of de zachtere elektrische?
Elektrisch of toch benzine? Als je opteert voor meer kracht, dan kies je voor een grasmaaier op benzine. Dan krijg je er gratis een hoop lawaai bij. Wil je een lichtere machine die amper lawaai maakt, dan is de keuze voor een elektrische de meest logische. Daarmee ben je er echter nog niet, want er zal ook gekozen moeten worden tussen een zweefgrasmaaier of een wielmaaier.

Niet iedereen kan zich de luxe van een robotmaaier permitteren. Maar: er zijn gelukkig voldoende andere grasmaaiers beschikbaar die je soms voor best lastige keuzes stellen. De eerste keuze is of je een elektrische of een grasmaaier op benzine wilt, de laatste keuze is die tussen een kooi- of cirkelmaaier. Lees hier alles over de beschikbare grasmaaiers en andere bijzonderheden.

De hovercraft van de grasmaaiers
De zweefmaaier wordt wel de hovercraft onder de grasmaaiers genoemd. Dit vanwege het feit dat de draaiende messen aan de onderkant ervoor zorgen dat de zweefmaaier ietsje omhoog komt. Het maakt deze grasmaaier een stuk wendbaarder en ook ideaal om de slootwal mee te maaien. Op een oneffen terrein is de zweefgrasmachine weer veel minder geschikt. Dan kun je beter uit de voeten met de wielmaaier, die door de wielen ook een stuk gemakkelijker te verplaatsen – lees: te rollen – is. De zweefmaaier dien je bij verplaatsingen steeds te tillen. Niet onoverkomelijk, maar toch.

Check wel even de maaihoogte
Vergeet je niet voor je gaat maaien de maaihoogte even te checken? Want ook die kun je tegenwoordig instellen. Vooral als het warm weer is, doe je er zeer verstandig aan om je gras niet zo kort te maaien als je wellicht gewend bent. Door de brandende zon kan kort gras eenvoudig verbranden. En dat wil je uiteraard zien te voorkomen Behalve dat je de maaihoogte instelt, doe  je dit zeker – als je rug je iets waard is tenminste- met de duwboom, je weet wel waar jij de grasmaaier mee voortduwt. Stel je de duwboom niet goed in dan is de kans op lage rugpijn door de verkeerde houding die je tijdens het grasmaaien aanneemt, levensgroot.

De kwestie maaimethode
Dan wacht je als aspirant bezitter van een grasmaaier nog de kwestie maaimethode, ofwel wil je een cirkelmaaier of een kooimaaier, De kooimaaier geldt als de netste van de twee. Deze grasmaaier levert telkens weer een keurige gekortwiekte grasspriet af. De cirkelmaaier is wat ruiger. De gerafelde sprieten die dit oplevert kunnen in de meest ongunstige gevallen een gelig gazon opleveren. Voor de echte tuinliefhebber is dat een ramp, voor anderen een totaal onbelangrijk detail. De weg naar het laadstation
De meest gemakkelijke en luxe grasmaaier is de robotmaaier. Je stelt ‘m in, zet ‘m op je gazon en laat maar gaan. Hij vermaakt zich wel en zoekt zelf zijn weg door het gras wel. Hoge grassprieten zijn niet veilig voor de robotmaaier die tegenwoordig zelf ook de weg naar het laadstation weet te vinden. Nog even en de robotmaaier zet ook gewoon een kop koffie voor je. Bij Betaalbaarshoppen.nl vind je geheid een grasmaaier die past bij jouw behoeften en situatie.

Wil jij hiernaast meer weten over het beste schakelmateriaal voor jouw woning? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.