Wanneer je een woning hebt gebouwd of laten bouwen, mag alles door jou gekozen worden wat betreft installatie en ook van inrichting. Zelfs over de kleinste details mag jij zelf beslissen. Zo dus ook over welk soort schakelmateriaal er in jouw woning komt te hangen. Alles van een schakelaar moet van hetzelfde materiaal zijn. Het basiselement van de schakelaar geeft aan van welk merk de rest van het materiaal moet aangekocht worden. Keuze en mogelijkheden genoeg hierin! 

Stopcontact 

Het begin al met een stopcontact, tegenwoordig is een gewoon stopcontact niet meer het enige dat te verkrijgen is. Er zijn verschillende soorten stopcontacten zoals een USB-stopcontact en een stopcontact dat kindvriendelijk is. Een stopcontact met USB is bijvoorbeeld handig om een toestel met USB-aansluiting aan op te laden. Een stopcontact met kinderbeveiliging is vooral handig vanaf het moment dat jouw kleine spruit begint rond te kruipen! 

Schakelaar

Ook in schakelaars heb je tegenwoordig heel wat mogelijkheden. Zo is er de wisselschakelaar en de serieschakelaar. Maar evengoed kan je kiezen voor een wissel-wisselschakelaar of een kruisschakelaar. Tot slot zijn er ook nog de driestandenschakelaar en de jaloezieschakelaar. Dit heeft allemaal te maken met het bedienen van de lichten en hoeveel je er tegelijk met een schakelaar wil kunnen bedienen. Aan keuze van soorten schakelaar geen gebrek dus!

Schakelmateriaal 

Het is de bedoeling dat schakelmateriaal geen handenvol geld kost. Het goedkoopste nemen is natuurlijk ook niet altijd goed, maar ook in schakelmateriaal kan je echt wel goede kwaliteit vinden voor een voordelige prijs. De bekendste merken van schakelmateriaal zijn Berker, Peha, JUNG, Niko en GIRA. Wanneer je hier niet zo veel van kent, schakel je best even iemand in die er ervaring mee heeft of vraag advies op voordeligschakelmateriaal.nl! Zij staan je met raad en daad bij om je van het juiste schakelmateriaal te voorzien! 

Wil jij ook informatie ontvangen over de manier waarop je jouw woning het best kan beveiligen? Klik dan op het linkje en lees de blog die op jouw beeldscherm verschijnt.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.