Kiest u voor een industriële uitstraling van uw woning, dan zult u ongetwijfeld overwegen om ook de vloeren in uw woning hierop aan te laten sluiten. Een van de meest geschikte vloersoorten die u hierbij tegenkomt, zijn de gietvloeren met betonlook. Deze vloeren werden voorheen vooral gebruikt in bedrijfspanden, ziekenhuizen en laboratoria, maar komt men tegenwoordig steeds vaker tegen in particuliere woningen. In dit artikel bespreken we wat een gietvloer met betonlook nu precies is en welke overwegingen u kunt maken bij het kiezen van een geschikte betonlook vloer.

Soorten betonlook vloeren

Wie ervoor kiest een betonlook vloer te laten leggen, zal hierbij eerst een keuze moeten maken uit de verschillende soorten betonlook vloeren die gekozen kunnen worden. Elk soort vloer heeft specifieke kenmerken, voordelen en helaas ook enkele nadelen. In principe zijn er vier soorten betonlook vloeren, waarbij vooral het gebruikte materiaal bepalend is voor de uitstraling. Een kunststof betonlook vloer komt qua uitstraling het meest overeen met de typisch look en feel van beton. Een betoncire vloer bestaat gedeeltelijk uit cement en dient handmatig uitgesmeerd te worden. De troffelvloer bestaat uit verschillende kleuren en zorgt voor een mozaïek achtige look en de cementgebonden gietvloer heeft van alle soorten vloeren de meeste kenmerken van een echte betonvloer.

Hoe wordt een betonlook gietvloer gelegd

Bij het leggen van een betonlook gietvloer worden verschillende lagen over elkaar heen uitgestreken. Het aantal lagen dat nodig is voor de betonlook vloer is afhankelijk van het soort materiaal dat wordt gebruikt. Gemiddeld zijn er tussen de 10 en 15 lagen nodig voordat de gietvloer in het geheel is gelegd. Elke laag die wordt aangebracht dient eerst geheel te drogen, voordat een volgende laag kan worden aangebracht. Hierdoor is het leggen van de vloer een tijdrovende aangelegenheid die soms wel 3 tot 5 dagen in beslag kan nemen.

De voor- en nadelen van een betonlook vloer

Laat u in verschillende kamers een betonlook gietvloer leggen, dan sluit de vloeren op elkaar aan zonder dat hierbij naden te zien zijn. Het grootste voordeel hierbij is dat stof, vuil en vocht hierdoor geen kans krijgt zich in naden te verstoppen. Schoonmaken van een betonlook vloer (van bijvoorbeeld https://www.gietvloer.net/) is dus een kwestie van vegen en soppen. Verder zijn betonlook vloeren warmer dan een betonnen vloer en ook wat elastischer. 

Bron: https://www.betonlookvloer.nl/

 

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.