Vandaag de dag zijn er nog steeds zo’n honderd inbraken per dag in Nederland. Dit is natuurlijk veel te veel. Niemand wil een inbraak in zijn of haar woning meemaken. Het is erg vervelend om persoonlijke eigendommen kwijt te raken. Daarnaast kunnen mensen het mentaal ook zwaar krijgen. In dit artikel leg ik uit hoe je jouw woning het best kunt beveiligingen tegen inbraken.

Sloten

Een inbraakbeveiliging bestaat uit meerdere onderdelen. Een onderdeel zijn de sloten. In elk deur heb je natuurlijk sloten zitten, maar er zit duidelijk verschil in kwaliteit. De meeste mensen hebben een standaard slot. Dit is over het algemeen makkelijk open te krijgen voor inbrekers. Tegenwoordig heb je bepaalde sloten die een keurmerk bevatten van de Politie. Ik raad je aan om een van deze sloten te laten plaatsen in de deuren. Daarnaast kan het ook handig zijn om sloten te plaatsen bij de ramen. Veel inbrekers komen namelijk binnen via openstaande ramen of ramen die niet goed gesloten zijn.

Verlichting

Dit is misschien wel een van de beste tips die ik je kan geven zonder dat het je veel geld kost. Probeer altijd de buitenverlichting of de binnenverlichting aan te laten staan als je van huis gaat. Inbreker worden over het algemeen meteen afgeschrikt als ze het idee hebben dat er iemand thuis is. 

Camerabewaking en alarmsysteem

Camerabewaking en een alarmsysteem zijn de beste beveiligingen die je voor jouw woning kunt kopen. Inbrekers willen geen geluid maken en niet gezien worden en dat is precies wat er gebeurt als je camerabewaking en een alarmsysteem hebt. Helaas kost dit best veel geld, daarom heeft niet iedereen de mogelijkheid om dit aan te schaffen. Als je over de financiële middelen beschikt, dan raad ik het zeker aan.

Dit zijn allerlei tips om jouw huis te beschermen tegen inbraken. Zou je graag jouw sloten willen vervangen? Neem dan een kijkje op wat kost een slotenmaker. 

Hiernaast is er een blog die meer informatie geeft over het beste schakelmateriaal voor jouw woning. Ben jij hierin geïnteresseerd? Klik dan door op het linkje en lees de blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.