Het eerste waar je bij het realiseren van een (nieuwe) keuken in je woning aandacht aan moet besteden is de hoeveelheid aan ruimte die beschikbaar is. Op dit vlak zullen veel mensen dan ook in de praktijk niet anders kunnen dan vaststellen dat ze een eerder kleine keuken in hun woning zullen moeten integreren. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vervelend, maar dat hoeft het in de praktijk absoluut niet te zijn, integendeel. Ook een kleine keuken kan er goed uitzien en kan bovendien ook nog eens behoorlijk praktisch zijn in gebruik. In ieder geval, ben jij ook benieuwd naar wat de mogelijkheden in een kleine keuken precies zijn? Lees dan snel verder en kom er alles over te weten hier op deze pagina!

                Meet de beschikbare ruimte grondig op

Nog meer dan in een keuken met grotere afmetingen is het in een kleine keuken een must om grondig de beschikbare ruimte op te meten. Het is best mogelijk dat je dit niet zelf kan doen. In dat geval is het aan te raden om daarvoor een beroep te doen op een keukenexpert. Hij of zij zal grondig de beschikbare ruimte opmeten waardoor er in functie daarvan kan worden bepaald hoe de indeling van de keuken er precies uit moet komen te zien.

                Denk goed na over de keukenopstelling die je wenst

In een kleine keuken is het altijd erg belangrijk om goed na te denken over het type keukenopstelling waar gebruik van zal worden gemaakt. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit verschillende opties. We maken wat dat betreft dan ook een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

  1. De klassieke opstelling met een hoekkeuken;
  2. Een meer eigentijdse opstelling met een keukeneiland;

Bij het bepalen van de keukenopstelling is het natuurlijk zo dat je niet alleen maar rekening zal willen houden met de beschikbare afmetingen. Daarnaast moet je, je ook afvragen met hoeveel personen je bijvoorbeeld tegelijkertijd in de keuken zal werken. Ben jij de enige die kookt of kookt je partner vaak mee? En gebruiken jullie de keuken alleen om te koken of ook om te eten of gewoon te socializen? Het zijn allemaal belangrijke aspecten om rekening mee te houden wanneer je een nieuwe keuken in je woning gaat realiseren.

                Het kleurgebruik in een kleine keuken is erg belangrijk

Finaal is het voor wat het inrichten van een kleine keuken betreft ook altijd van cruciaal belang om stil te blijven staan bij het kleurgebruik. Het is algemeen bekend dat lichtere kleuren ervoor zorgen dat er in een keuken kan worden gerekend op een meer ruimtelijk karakter. Omwille van deze reden wordt het in een kleine keuken dan ook niet aangeraden om gebruik te maken van donkere kleuren zoals bijvoorbeeld zwart, donker grijs of donkerbruin. Wil je er in de praktijk absoluut zeker van zijn dat er in je keuken sprake is van een zo ruim mogelijk visueel effect? Kies dan dus altijd bij voorkeur voor lichte, neutrale kleuren. Enkele uitstekende keuzes op dit vlak zijn licht grijs, beige of wit.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.