Een gietvloer is een vloer met een unieke uitstraling. Dit is één van de redenen waarom deze vloer zo ontzettend populair geworden is. Je ziet de gietvloer steeds vaker voorbij komen. Denk jij ook na over het plaatsen van een gietvloer? Hier zijn 5 redenen om te kiezen voor een gietvloer!

1. Veel keuze

Er is niet één standaard gietvloer. Doordat een gietvloer gegoten wordt, is iedere vloer anders. Daarnaast kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende kleuren. Het is ook mogelijk om zelf het patroon te bedenken. Hierdoor krijg je een compleet unieke vloer die je helemaal zelf kan samenstellen. 

2. Passend in ieder huis

Een gietvloer zal mooi staan in ieder huis. De vloer heeft een rustige en moderne uitstraling. Hierdoor past het eigenlijk bij ieder soort interieur. Doordat je de vloer zelf kan aanpassen, kun de uitstraling van de vloer volledig laten passen bij jouw interieur. De prijs van een gietvloer is verschillend en afhankelijk van het type vloer waarvoor je kiest.

3. Makkelijk te onderhouden

Een gietvloer is ook erg gebruiksvriendelijk. De vloer is namelijk erg eenvoudig om schoon te maken. Wanneer er iets geknoeid wordt, hoef je je geen zorgen te maken over permanente vlekken of beschadigingen. Je kunt dit gemakkelijk schoonmaken en je zal er niks meer van zien. De vloer wordt ook niet snel vies, waardoor het niet nodig is om de vloer iedere dag schoon te maken. Een gietvloer is daarnaast ook waterdicht, waardoor water geen schade kan aanrichten. Hierdoor kun je de vloer bijvoorbeeld ook laten plaatsen in de badkamer.

4. Ruimte voor vloerverwarming

Een gietvloer is ook heel goed te combineren met een vloerverwarming. Dit is ideaal wanneer het vaak koud is in huis. Een vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer lekker warm aanvoelt. Hierdoor wordt het hele huis ook een stuk warmer. Doordat een gietvloer erg dun is, is het mogelijk om een vloerverwarming eronder te plaatsen. 

5. Geluiddempend

Een ander groot voordeel van de gietvloer is dat deze geluiddempend is. Dit betekent dat de vloer weinig geluid doorlaat. Dit is vooral erg handig wanneer je in een appartement woont met onderburen. Deze zullen dan veel minder last hebben van geluiden. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.