Als het tijd is om een commercieel onroerend goed te verkopen, zijn er een paar dingen waar ondernemers rekening mee moeten houden. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen is het feit dat niet alle kopers gelijk zijn gemaakt. Er zijn een paar verschillende soorten kopers waaruit ondernemers kunnen kiezen wanneer ze hun eigendom te koop aanbieden. De meest voorkomende typen kopers zijn vastgoedbeleggers, particuliere kopers en kantoorgebruikers. Vastgoedbeleggers zijn het beste type koper om uw eigendom aan te verkopen. Ze zijn geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed voor hun portefeuille en bieden de beste prijs voor uw eigendom. Ze kunnen ook snel sluiten en kunnen meestal met u samenwerken bij eventuele reparaties of renovaties die vóór sluitingstijd moeten worden uitgevoerd. Winkelkopers zijn een andere goede optie, vooral als u een woning heeft die al is verhuurd aan een winkelhuurder. Een voorbeeld van een vastgoedbelegger is het bedrijf Damborg.

Wat te verwachten tijdens het verkoopproces

Wanneer u uw bedrijfspand verkoopt, kunt u tijdens het verkoopproces een aantal zaken verwachten. De eerste stap is het vinden van een koper. U kunt dit doen door reclame te maken voor het onroerend goed of door met lokale bedrijven te praten. Als je eenmaal een koper hebt gevonden, moet je onderhandelen over de prijs. Vervolgens moet u een contract opstellen en akkoord gaan met de voorwaarden. De koper zal waarschijnlijk een onderzoek van het onroerend goed willen uitvoeren en u moet ook zorgen voor eventuele noodzakelijke verzekeringen. Ten slotte moet de koper de financiering regelen en de verkoop afronden. Dit kan enkele weken of maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden van de koper.

Zo vindt u de juiste belegger voor uw vastgoed

Het proces van het vinden van een investeerder om een bedrijfspand te kopen kan ontmoedigend zijn. Als u echter de tijd neemt om uw opties te onderzoeken en u goed voor te bereiden, heeft u een veel grotere kans om de juiste belegger voor uw onroerend goed te vinden. Een manier om potentiële investeerders te identificeren, is door online te kijken. Er zijn tal van websites die particuliere investeerders en engelinvesteerders vermelden. Ook bedrijfsmakelaars kunt u benaderen, aangezien zij vaak relaties hebben met potentiële investeerders. Zodra u enkele potentiële investeerders hebt geïdentificeerd, is het belangrijk om een gedetailleerd voorstel op te stellen. Dit moet informatie bevatten over het onroerend goed, zoals de locatie en grootte, evenals details over uw bedrijf, zoals de financiële gegevens en groeivooruitzichten. Het is ook belangrijk om uw verwachtingen voor de deal te schetsen, inclusief de verkoopprijs en eventuele andere voorwaarden waarop u hoopt.

Het sluitingsproces

Wanneer u klaar bent om uw bedrijfspand te verkopen, zijn er een aantal belangrijke zaken die u moet doen om een vlotte afsluiting te garanderen. De eerste stap is om contact op te nemen met uw makelaar en hen te laten weten dat u heeft besloten om te verkopen. Vervolgens stellen ze een marketingplan op en gaan ze actief reclame maken voor het onroerend goed. Om de beste prijs voor uw eigendom te krijgen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het in goede staat is en er goed uitziet. Zorg er ook voor dat al uw papierwerk up-to-date en in orde is. Dit omvat licenties, vergunningen, belastinggegevens, enz. Het sluitingsproces kan 30-60 dagen duren, afhankelijk van de financieringssituatie van de koper en andere factoren. Gedurende deze tijd zal de koper meestal een due diligence uitvoeren op het onroerend goed.

Conclusie

Wanneer u klaar bent om uw bedrijfspand te verkopen, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet doen om de beste prijs te krijgen en de juiste koper te vinden. Zorg er allereerst voor dat het pand zowel van binnen als van buiten in goede staat verkeert. Ten tweede, stel een realistische prijs vast en wees bereid om te onderhandelen. En tot slot, breng uw eigendom effectief in de markt door gebruik te maken van online en offline kanalen. Als u deze tips opvolgt, weet u zeker dat u uw bedrijfspand snel en tegen een goede prijs verkoopt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.