Gereedschap Projecten

Werklaarzen, voor optimale veiligheid van uw voeten op de werkvloer

Werklaarzen, voor optimale veiligheid van uw voeten op de werkvloer

Als we aan het werk gaan, en het is werk waarbij onze voeten belast worden, dan hebben we graag degelijk schoeisel, dat met optimaal comfort optimaal beschermt. Afhankelijk van de werkomstandigheden groeien werkschoenen of werklaarzen daarin mee. Misschien dat de variatie bij schoenen wat groter is, maar de laars doet hierbij een behoorlijke inhaalslag.

 

Werklaarzen

 

Onderscheid

De bekendste vorm van een werklaars is de eenvoudige rubberen laars, iets dat vrijwel iedereen wel een paar van in huis heeft. Ze zijn gemakkelijk aan te trekken, waterdicht en voor heel veel bezigheden de ideale oplossing. Voor echt comfort moeten we toch iets verder zoeken.

Het belangrijkste onderscheid is die tussen rubberen en lederen laarzen, een ander is die tussen gewone werklaarzen en veiligheidslaarzen. Men kan een werklaars pas een veiligheidslaars noemen als deze voldoet aan een aantal specifieke eisen. De factoren die hierbij een rol spelen zijn: materiaal, vochtdichtheid, versterkte neus, antistatisch en antiperforatie (zool die scherpe voorwerpen tegenhoudt). De codering die hiervoor gebruikt wordt varieert van S3 tot en met S5.
S3 zijn lederen laarzen met alle bovengenoemde eigenschappen. S4 zijn rubberen laarzen met al die kenmerken minus de antiperforatiezool, S5 is met een dergelijk soort zool.

 

Keuze van de juiste werklaars

Ongeacht of het nu gaat om de aanschaf van werklaarzen voor heren of werklaarzen voor dames, men zal ten eerste moeten kijken voor wat voor werkomstandigheden ze gebruikt gaan worden. Er zijn diverse fabrikanten, die zich gespecialiseerd hebben in dit product en de bekendste daarin zijn Sixton, Dunlop, Jalatte, Emma en Grisport.

Naast het simpele feit dat werklaarzen natuurlijk comfortabel aan de voeten moeten zitten, is esthetiek een steeds belangrijker wordende factor: staan ze de drager ook goed?

Dat besef heeft het aanbod alleen maar doen groeien en het wordt voor de harde werker steeds gemakkelijker de perfecte werklaars te vinden.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.