Hoe handig je ook bent, sommige bouwklussen kun je beter door professionals laten uitvoeren. Vooral grote verbouwingen, aan- of opbouw projecten en zwaar onderhoud is iets waar vakmensen veel meer ervaring mee hebben dan een amateur klusser. Maar hoe ga je op zoek naar een goed bouwbedrijf? En hoe kies je de beste? In dit artikel geven we je handige tips om het beste bouwbedrijf in jouw omgeving te zoeken.

Maak een lijst met bouwbedrijven in jouw buurt

Begin met het zoeken naar bouwbedrijven die niet al te ver van je vandaan zijn. Dit doe je door te zoeken op internet, maar ook door het advies vragen aan vrienden, familieleden of collega’s die pas geleden vakmensen in hebben gehuurd voor een verbouwing of klus. Deze stap neemt niet heel veel tijd in beslag. Zo heb je bijvoorbeeld binnen no time een bouwbedrijf in Amsterdam gevonden. 

Vraag een duidelijke offerte aan bij meerdere bedrijven

Wanneer je een lijst met verschillende bouwbedrijven hebt neem je contact op om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Tijdens het bellen merk je al snel of het bedrijf professioneel is en je de juiste vragen stelt om de offerte te kunnen maken. Je kunt natuurlijk tijdens dit gesprek ook vragen stellen over hun ervaring en manier van werken om te zien of dit overeenkomt met jouw wensen. Ook is het niet raar om naar referenties te vragen van klanten die een soortgelijk project als jou hadden.

Tijdens deze stap vergelijk je de bedrijven dus op twee punten. Ten eerste let je goed op tijdens de communicatie, en ten tweede bekijk je de offertes. Let hierbij niet alleen op de totaalprijs, maar op elk detail. Het onderhandelen over de offerte kan je ook een goed beeld geven van de professionaliteit van de ondernemer. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat elk bedrag op de offerte verklaard kan worden. 

Kies een bedrijf dat met je meedenkt

Als je weinig ervaring hebt met verbouwingen of een bepaalde klus is het fijn als het bouwbedrijf met je meedenkt. Stel daarom alle vragen die in je opkomen, maar let ook op of het bedrijf je advies of tips geeft voor een betere oplossing. Als het bouwbedrijf echt met je meedenkt komen jullie samen op een perfect project uit. Dat is natuurlijk vele malen beter dan een ondernemer die precies doet wat je vraagt, ook al weet hij dat het geen duurzame oplossing is, of dat er betere opties zijn. 

Wil jij ook meer lezen over handige klustips om energie te besparen? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.