ATEX gereedschap, misschien je er wel eens van gehoord? ATEX gereedschappen zijn speciaal ontwikkeld dat ze vonkvrij zijn. Wel zo handig wanneer je aan de slag gaat in een ruimte waarbij een vonkje kan leiden tot een enorme explosie of brand als gevolg. Dit gereedschap is speciaal ontwikkeld om te kunnen werken in dergelijke situaties. Wellicht dat je het nog ietwat vaag vindt allemaal, maar dat maakt helemaal niets uit. In dit artikel geven we je een inkijkje in wat ATEX gereedschap nu exact is, waar het voor  bestemd is en niet geheel onbelangrijk, waar je het kunt aanschaffen. 

Wat is ATEX gereedschap?

De term ATEX duidt eigenlijk een bepaalde zone aan waarbij er kans is op ontploffingsgevaar. Ondanks dat zal er toch enige onderhoud plaats moeten vinden aan bijvoorbeeld machines en ook gebouwen. Om er dan voor te zorgen dat dit op een veilige manier kan worden gedaan, wordt er gebruik gemaakt van speciaal hiervoor ontwikkeld gereedschap. Deze speciale gereedschappen hebben enkele specifieke kenmerken. Welke dit zijn, vertellen we je hieronder.

De kenmerken van ATEX gereedschap

Ben je op zoek naar ATEX gereedschap op Duspra.nl? Dan is het wellicht ook goed te weten wat de kenmerken nu eigenlijk zijn van dit type gereedschap. Je weet inmiddels dat ze speciaal worden gebruik bij onderhoud en reparatie in ruimtes waar explosie en brandgevaar heerst. Dat wil dus ook meteen zeggen, dat ze niet warmer mogen worden van 70 graden, ze geen stof mogen produceren en uiteraard ook absoluut geen koolwaterstofgassen mogen afgeven. Daarnaast is ook het aantal decibel niet hoger van 85. Zoals je dus kunt zien een hele lijst met eisen. Het is daarom dus ook van essentieel belang dat je het juiste gereedschap gebruikt wanneer je in dergelijke ATEX aangeschreven zones aan de slag gaat.

Hoe schaf ik dergelijke gereedschappen aan?

Niet iedere bouwmarkt beschikt over deze gereedschappen. Het is dus van belang dat jij je goed verdiept in waar je ze wel kunt kopen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we deze website voor je gevonden, waar jij een breed scale aan dergelijke gereedschappen kunt vinden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.