Werk je op een bouwplaats? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de scheiding van afval beter geregeld wordt. Er zijn een aantal tips die hiervoor gelden. Je kan in eerste instantie een container huren. Een containerverhuur inschakelen is hierbij de eerste stap naar een betere afvalscheiding in de bouw. Door voor elke afvalstroom een aparte container te huren kan al het afval bij de bron gescheiden worden. Door te kiezen voor meerdere container draag je direct bij aan het creëren van een circulaire economie, een economie waarin spullen niet onnodig worden weggegooid maar opnieuw worden gebruikt. 

Als team het afval beheren

Indien je op een bouwplaats werkt is het naast het huren van een container tevens verstandig om te kiezen voor het beheren van afval als team. Dit houdt in dat je samen met de medewerkers binnen jouw sector regels opstelt en deze vervolgens naleeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het correct neerzetten van afvalcontainers, door deze afvalcontainer dichtbij te plaatsen kan je ervoor zorgen dat het weggooien van afval bemoedigd wordt. Vervolgens helpt het om speciale scheidingslijnen op te stellen en hierin duidelijk aan te geven wat voor soort afval mag weggegooid worden in een container. Door deze lijsten op te stellen wordt het makkelijker om afval te scheiden. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat containers maximaal gevuld kunnen worden. 

Het kiezen van de juiste container

Bij het scheiden van afval is het natuurlijk tevens belangrijk dat je kiest voor de juiste container. Bij het kiezen van de juiste container moet je voornamelijk kijken naar het formaat. De container moet niet te klein zijn aangezien dit als gevolg zal hebben dat je minder afval kwijt kan in de container. Daarentegen moet de container ook niet te groot zijn aangezien als gevolg hiervan afval te lang kan blijven liggen waardoor de stank drastisch zal toenemen. Een erkend afvalinzamelaar, zoals Bedrijfsafval.nl, kan je adviseren voor een betere afvalscheiding. Ten slotte moet je aandacht bij het kiezen van de container uitgaan naar de afvalstroom waartoe deze behoort. Op basis van de tips die gegeven zijn is betere afvalscheiding mogelijk.  

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.