Bent u ondernemer? Dan is de kans groot dat u ruimte nodig bent voor de opslag van verschillende zaken. Voor de lezers uit Noord-Holland is er de goedkope opslagruimte Alkmaar.

Bent u bijvoorbeeld actief in de bouwwereld, dan zult u ruimte nodig zijn voor het opslaan en opbergen van gereedschappen, bouwmaterialen en aanverwante goederen.

Bent u de eigenaar van een webshop in allerhande voorwerpen in bijvoorbeeld de tuinartikelenbranche, dan bent u ruimte nodig voor de opslag van voorraad qua artikelen die u te koop aanbied in uw webshop. Dit kunnen artikelen zijn zoals tuinstoelen, tuintafels en parasols.

Voor de ene vorm van ondernemen zult u meer ruimte nodig hebben dan voor de andere. Maar als u een opslag in gebruik heeft, dan wilt u deze natuurlijk zo efficiënt mogelijk gebruiken. Hieronder gaan we verder in op hoe een opslagruimte zo goed mogelijk gebruikt kan worden.

Conclusie

Waar u ook opslagruimte voor nodig heeft, breng eerst alles in kaart zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken en de juiste opslag kiest voor uw onderneming.

Bepalen van de benodigde ruimte

Bedenk eerst goed hoeveel ruimte u überhaupt nodig bent. Als u bijvoorbeeld ZZP’er bent in de bouwwereld als timmerman, dan kan de hoeveelheid benodigde opslagruimte meevallen. Stel u heeft een bus waarmee u naar karwei gaat, dan heeft u daar waarschijnlijk al het meest benodigde gereedschap in liggen. Bouwmaterialen zijn wellicht per klus op te halen bij de groothandel. Maar het is altijd handig om het een en ander aan materiaal dat veel gebruikt wordt op voorraad te hebben liggen. Dan is een opslaghal wenselijk. Maar deze hoeft dan wellicht niet zo groot te zijn.

Heeft u echter een productiebedrijf waarbij er elk uur tientallen pallets met gereed product van de band komen rollen, dan is een grote opslag noodzakelijk. U zult dan aanzienlijk meer vierkante meters nodig zijn.

Hoogte gebruiken

Alleen de vloeroppervlakte van de opslagruimte gebruiken is niet efficiënt. Als u de hoogte ook benut kunt u veel meer goederen opslaan in de opslagruimte en zijn de opslagkosten per vierkante meter al snel naar beneden te brengen.

Stellingen

Om deze hoogte te kunnen gebruiken kunt u stellingen plaatsen in de opslaghal. Door deze stellingen creëert u meerdere etages op de dezelfde vierkante meters. In plaats van 1 pallet op een vierkante meter, kunt u er vervolgens wel drie of vier kwijt.

Als u daarbij gebruik maakt van een reachtruck kunt u de stellingen ook nog eens dicht op elkaar plaatsen. Bij gebruik van een reguliere heftruck heeft u meer ruimte nodig tussen de stellingen onderling om de pallets op te kunnen pakken. Met een reachtruck is dit veel minder omdat u de palletvorken naast u heeft en gewoon langs de stellingen kunt rijden en pallets er uit kunt pakken.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.