Het is belangrijk om je woning goed te onderhouden. Zo zorg je dat deze in de juiste staat blijft om bewoond te worden. Daarom is het ook belangrijk om de juiste gereedschappen en hulpmiddelen in huis te halen. Dat gaat niet alleen om  borstels en vegers. Het gaat bijvoorbeeld ook om de goede telescoopladders. Zo kan je ook klussen op hoogte, bijvoorbeeld bij het plafond of in de dakgoot, op een goede manier uitvoeren. Er zijn daarnaast nog meer redenen om voor de juiste ladder te kiezen. In dit artikel leren we je er meer over.

Reden 1. Licht en compact

Een belangrijk voordeel als je een telescoopladder van bijvoorbeeld ALDORR is dat deze lekker licht van gewicht is. Ook kan je deze lekker compact maken. Dat komt natuurlijk door het telescoopsysteem. Daardoor kan je ze in en uit elkaar schuiven. Ze nemen minder ruimte in beslag en je kan ze gemakkelijker in de werkbus of in de schuur bewaren. Een grote ladder is vaak nergens te plaatsen. Dat je de kleine compacte ladder gewoon in een hoekje kan zetten is dan natuurlijk wel heel gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom je deze vaak gekozen ziet worden tegenwoordig.

Reden 2. Veiligheid voor alles

De telescoopladders voldoen aan alle eisen van tegenwoordig. Daarvoor zijn in Nederland specifieke normen opgesteld. De ladders worden ook getest en gekeurd voor ze op de markt komen. Er zitten dus nooit fouten in de productie. Deze regels zijn zo streng omdat het natuurlijk wel veilig moet zijn om ermee te werken. Dat geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor professionals. Op hoogte klussen moet natuurlijk wel veilig kunnen. Het is zo dat het overgrote deel van de ongelukken in huis gebeuren wanneer je op de ladder staat. Dat kan je dus op deze wijze heel simpel voorkomen.

Reden 3. Werken op de juiste hoogte

Er is natuurlijk ook een praktische reden voor de keuze. Het is fijn wanneer je precies op hoogte kan werken. Een telescoopladder is vaak al op een hoogte van net iets meer dan een meter te gebruiken. Aan de andere kant kan je er bij de grootste modellen tot een werkhoogte van 6.50 meter mee bereiken. Dat maakt het dus ook alleen maar gemakkelijker om er alle verschillende soorten klussen mee te doen. Je weet altijd zeker dat je de ladder goed op maat kan neerzetten om het werk gemakkelijker voor je te maken.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.