Het voorjaar is de ideale tijd om te klussen in je huis. Je kan ervoor kiezen om de muren te schilderen of je kan er voor kiezen om het groots aan te pakken en een hele ruimte te verbouwen. Hoe je het ook went of keert, een verbouwing is niet niks. Je moet handig zijn met verschillende soorten handelingen als je geen gebruik maakt van professionele hulp voor het verbouwen. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips bij het verbouwen.

Maak een plan

Je geduld en geld kan snel opraken bij het verbouwen wanneer je geen goed plan hebt opgesteld. Laat het dus niet zover komen. Ook al zal de verbouwing niet perfect gaan, het is beter om dingen op een rijtje te hebben voordat je begint. Bedenk dus van te voren welke mogelijkheden je allemaal hebt tijdens het verhuizen. Bij een verbouwing van een keuken bijvoorbeeld, zal het voorkomen dat je tijdelijk op campinggas zal moeten koken. Wanneer je van tevoren al voorbereid bent om dit soort situaties en al de mogelijkheden klaar hebt liggen, kan het alleen maar meevallen. Ook is het belangrijk om het te gebruiken materiaal op een rijtje te hebben. Ga op onderzoek uit wat voor soorten materiaal je in ieder geval nodig gaat hebben, zodat je niet onnodige tijd verliest. Denk vooral aan grote materialen die je niet even in de schuur hebt liggen. Weet je bijvoorbeeld al van te voren dat je een makita decoupeerzaag nodig gaat hebben? Kijk of je het eventueel ergens kan lenen of huren!

Geef dingen uit handen

Zoals al eerder is aangegeven moet je bij een grote verbouwing veel handelingen onder de knie hebben, maar het is natuurlijk niet altijd mogelijk om alle handelingen aan te kunnen. Vraag jezelf af of het meer waard is om dingen zelf te doen of dat het beter is om iemand in te huren die het veel sneller en beter kan. Dingen waar het bijvoorbeeld niet snel fout kan gaan, zoals het gebruiken van een beglazingskit of het verwijderen van oude kit, kan je gerust zelf proberen. Maar laat de dingen waar het snel fout kan gaan over aan de experts. Zo voorkom je ook veel stress en win je tijd.

Flexibiliteit

Het verbouwen brengt veel ongeplande situaties met zich mee. Geen één verbouwing zal volledig volgens de planning gaan. Probeer je daarom niet te sterk vast te houden aan de planning en go with the flow. Een verbouwing laat zien wat voor persoon jij bent en hoe je omgaat met uitdagingen. Je kan daarom veel leren over jezelf tijdens de verbouwing. Het is belangrijk om de ongeplande situaties dus te accepter en kijken hoe je het beste ermee om kan gaan of door een oplossing te bedenken.

Ben jij hiernaast ook geïnteresseerd in renovatietips? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.