Heeft u een achtertuin en wilt u in de zomer lekker buiten zitten? Overweeg dan eens een overkapping oftewel een veranda. Hierin kunt u heerlijk van de zomer genieten. Ook als er een regenbui valt. Daarnaast biedt een overkapping ook veel comfort en ziet het er vaak mooi uit. Zeker als u overweegt uw huis binnen enkele jaren te verkopen kan het een slimme investering zijn. Het zorgt immers voor een verhoging van de waarde van uw huis.

Waar begin je met een overkapping maken?

Allereerst moet je bepalen of je een overkapping tegen je huis gaat plaatsen of op zichzelf staand achterin je tuin. Er zijn diverse bouwpakketten beschikbaar online waar je een compleet pakket kunt afnemen voor jouw tuin. Zulke pakketten bevatten houten palen, kunststof dakplaten en overig materiaal om alles mee te bevestigen. Dit is een gemakkelijke keuze om zelf jouw overkapping te maken.

Welk type hout kies je voor je overkapping?

Er zijn verschillende duurzaamheidsklassen voor tuinhout. Denk aan hardhout, vurenhout, grenen en Douglas hout. Vooral Douglashout onderscheid zich ten opzichte van andere houtsoorten door zijn duurzame eigenschappen. Bovendien is het erg sterk. Ook is het qua prijs/kwaliteit verhouding interessant. Douglas hout heeft een warme uitstraling en een levensduur van 7 tot 15 jaar. Zorg er wel voor dat je het Douglas hout boven het maaiveld monteert om de levensduur te verlengen.

Welk dak kies je voor een tuinoverkapping?

In de meeste gevallen wordt er voor polycarbonaat platen gekozen. Hierin heb je onderscheid tussen massieve polycarbonaat platen en polycarbonaat kanaalplaten. Polycarbonaat is onbreekbaar en dus breekt dus niet als er een steen op je overkapping valt. Ook in de winter met sneeuw is dit dus geen probleem. Polycarbonaat platen zijn daarnaast zijn polycarbonaat platen licht in gewicht, waardoor de draagconstructie niet te zwaar wordt belast.

Veranda- en serredaken bij jouw bedrijf

In oktober 2019 kwam er een onderzoek naar buiten dat medewerkers van bedrijven te weinig licht zien gedurende de werkdag. Kortom: er is meer aandacht nodig voor het naar binnen brengen van daglicht. Denk bijvoorbeeld aan veranda- en serredaken met kunststof platen. Een dergelijk kunststof dak zorgt ervoor dat er daglicht in een kantoorpand komt. Met deze oplossing zorg je er ook voor dat de warmte binnen blijft én het zorgt voor minder gewicht op de onderconstructie van het pand.

Wil jij ook meer weten over de manier waarop je een schutting in je eigen tuin kunt plaatsen? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.