Vloerbekleding is erg bepalend. Naast de look en de sfeer zijn er nog een aantal punten van belang voor het kiezen van de juiste vloer. Zo kun je een bepaalde vloer erg mooi vinden, maar is deze misschien helemaal niet praktisch binnen jouw bedrijf. Wellicht wil je een aantal vloeren met elkaar combineren, dit kan natuurlijk ook. Hierbij een beknopt overzicht van vloeren die vandaag de dag het meest worden geplaatst bij bedrijven.

De populariteit van de gietvloer

Een gietvloer is een ideale vloer voor bedrijven. Er zijn verschillende kleurmogelijkheden, de vloer is naadloos en oogt strak. Echter, is het niet de goedkoopste vorm van vloerbekleding. Gietvloeren zijn beschikbaar in verschillende categorieën. Zo is polyurethaan (PU) uitermate geschikt voor kantoren en bedrijfsruimtes.  Deze wat lichtere en zachtere categorie van gietvloeren is tevens goed te combineren met eventuele vloerverwarming. Daarnaast is een gietvloer duurzaam, schoonmaakvriendelijk en vloeistofdicht. Een klein nadeel is de geluidsgevoeligheid vanwege ontbrekend absorberend vermogen, echter is er wel mogelijkheid tot geluiddemping. Wanneer je geïnteresseerd bent in een gietvloer is een kijkje op https://www.gietvloer-gietvloeren.nl zeker aan te raden!

Een praktische vloer dankzij betonvloer coating

Wanneer jouw bedrijfsruimte is voorzien van een betonnen vloer en je voor een klein budget op zoek bent naar een praktische vloeroplossing, is een betonvloercoating aan te raden. Deze vorm van vloerbedekking kan worden beschouwd als de goedkopere variant van de gietvloer, met dezelfde voordelen. Bij een betonvloercoating wordt er een dunne kunststof toplaag op het beton aangebracht. De kosten van het aanbrengen hiervan zijn in vergelijking tot andere kunststofvloeren veel lager. Betonvloercoating.nl is gespecialiseerd op het gebied van deze vloeren en biedt uiteenlopende mogelijkheden en coatings aan. Vloercoating is uitermate geschikt voor kantoren, magazijnen, showrooms, kelders en garages.

 

PVC en linoleum

Binnen bijna alle soorten bedrijfssectors vind je ook vaak PVC of linoleum vloeren. PVC staat voor polyvinylchloride en bestaat uit een hele harde laag kunststof welke te verkrijgen is in een houtmotief of tegellook. Deze vloer heeft qua looks wat weg van een laminaatvloer, maar het grote verschil is de waterbestendigheid en geluiddemping. Daarnaast is deze vloer makkelijk te onderhouden en hygiënisch. Een linoleum vloer is duurzaam en bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals jute, kalksteen, kurk en hars. Deze vloerbedekking wordt veelal gebruikt in kantines, scholen, ziekenhuizen en kantoren. Een paar keer per jaar dien je een waslaag aan te brengen.

 

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.