Iedereen wil in de zomer wel de dag beginnen met een frisse duik in een zwembad. Zo start je je dag namelijk echt goed! Of wat dacht je van een aantal baantjes trekken na een stressvolle werkdag of een watergevecht met je kinderen op een relaxte zaterdag? Een zwembad in de tuin klinkt dus erg aanlokkelijk, maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken? In dit artikel geven we je wat meer informatie over het aanleggen en het onderhouden van een zwembad.

Verschillende soorten zwembaden

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten zwembaden bestaan. Bedenk dus goed wat je zelf zou willen en waar een zwembad zoal aan moet voldoen. En ga je zelf het zwembad aanleggen of wil je dit liever door een professional laten doen? Er zijn allerlei typen zwembaden te verkrijgen, zoals houten zwembaden of metalen zwembaden. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om een zwembad in te laten graven. Ieder type zwembad heeft zo weer zijn voordelen en nadelen en ook de prijzen lopen nogal uiteen. Besluit daarom van tevoren hoeveel geld je uit zou willen geven aan een zwembad en welke eigenschappen het zwembad moet hebben volgens jou.

Zwembad onderhouden

Het is uiteraard erg belangrijk dat het water in een zwembad schoon en fris is. Een wildgroei aan bacteriën in het water kan er namelijk voor zorgen dat je flink ziek wordt. Daarnaast is het ook wel zo prettig als het zwembad er gewoon schoon uitziet. Besteed daarom veel tijd aan het onderhouden van je zwembad, want achterstallig onderhoud zorgt in veel gevallen achteraf voor extra kosten. Maak het zwembad dus regelmatig schoon en gebruik bijvoorbeeld een filterinstallatie. Om de bodem goed proper te houden, is een bodemzuiger enorm handig. De meeste bodemzuigers maken tegenwoordig bijna geen geluid meer waardoor je deze ook ’s nachts kunt aanzetten. Zo heb je de volgende ochtend meteen een schoon zwembad! Met een schepnet kun je makkelijk viezigheid zoals blaadjes, takjes en insecten uit het water scheppen.

Zwembad winterklaar maken

Is het kouder dan 12 graden? Dan hoef je je niet meer druk te maken om algen, want die zullen dan niet meer groeien. Zorg er in de winter voor dat de filter uitgezet wordt en dat het waterniveau naar beneden wordt gebracht. Het zwembad kun je dan vervolgens goed schoonmaken. Na de schoonmaakbeurt voeg je wat overwinteringsvloeistof toe. Deze vloeistof zorgt ervoor dat het water fris en schoon blijft!

Bron: https://www.zwembad-overkapping.com/

 

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.