Wanneer de zomer voorbij is en de herfstmaanden eraan komen. Zul je een lange tijd geen gebruik maken van je buitenzwembad. Maar met het onderhoudswerk van je zwembad kun je geen lange tijd laten wachten. De techniek installatie moet namelijk vorstvrij gemaakt worden. In de herfst komen er tal van bladeren in het zwembad terecht. Heb je geen afdekzeil, dan ligt zwembad in de tijd dat je weer wilt gaan zwemmen vol met bladeren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bladeren in je zwembad kun je voorkomen

Om al die bladeren uit je zwembad halen  te vissen is eigenlijk zonde van je tijd en onnodig werk. want er bestaat een winterzeil. Een winterzeil voorkomt dat er bladeren in je zwembad komen, zorgt voor veiligheid in de wintermaanden, doordat er niemand in het zwembad waar geen water in zit kan vallen. Ook is een voordeel dat je zwembad in de zomer sneller zwem klaar is. Doordat er in de winter geen bladeren in het water komen, ben je in de zomermaanden minder lang bezig met het filteren van het zwembadwater, wat ook weer goed is voor je portemonnee.

Hoe bevestig je het winterzeil?

Bij het bevestigen van je zeil is het belangrijk dat je de juiste lengte en breedte hebt. Je kunt beter te groot zeil bestellen, een marge van 50 centimeter is in dit geval standaard. Een andere marge wordt alleen toegepast wanneer er een muur, douche, verhoging of terras in de weg zit. Het bevestigen is vrij simpel. Het zeil bevestig je met rekkers en piketten. De rekkers lus je door de ogen aan de zijkant van je zeil. Daarna span je de rekker op tot aan het piket in je in de grond bevestigd. Bij het opspannen van je zeil dien je om de beurt een piket aan de linker- en rechterkant te bevestigen. Hierdoor komt het zeil strak te hangen. Het beste kun je beginnen met de lange zijdes van het zeil. Dan heb je minder kans dat het zeil in het water komt. Het winterzeil bevestigen, kan je het best met zoveel mogelijk mensen doen. Dan duurt het niet zo lang. Maar met z’n tweeën is lukt het vaak ook wel.

Wil jij ook meer informatie ontvangen over de manier waarop jij een zwembad in jouw tuin kan aanleggen en kan onderhouden? Lees dan deze blog.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.