Een hoogteverstelling voor een betonpoer is een hulpje voor het bevestigen van een betonpoer aan de staander. Een betonpoer wordt voornamelijk gebruikt om de druk van verschillende bouwwerken op zich te nemen. Dit kan bijvoorbeeld een schutting, veranda, pergola, overkapping of schuur zijn. Op deze manier zorg je ervoor dat het bouwwerk stevig blijft staan en bij een flinke wind niet omwaait of verzakt. Bij de Betonpoerengigant kun je deze betonpoeren vinden in verschillende kleuren, vormen en maten. De betonpoer wordt onder het bouwwerk geplaatst en zo wordt de constructie erop gebouwd. Nu is het vaak zo dan de betonpoeren van draadeinden of schroefhulzen zijn voorzien zodat je de constructie makkelijker op de betonpoer kan bevestigen. Dit is waar je ook een stelplaatje nodig hebt om het in hoogte te kunnen verstellen.

Hoogteverstelling betonpoer gebruiken

Een bevestigingsplaatje zorgt ervoor dat een hoogteverstelling kan maken voor een betonpoer. Dit wordt ook wel een stelplaat, verstelplaatje of paaldrager genoemd. Je kunt deze bij de Betonpoerengigant in verschillende maten vinden. Ze zijn gemaakt van staal omdat dit materiaal lang mee kan gaan en erg stevig is. Het is eigenlijk een stalen vierkante plaatje met vier gaten aan de zijkant en in het midden een moer of tap.

De betonpoeren met hoogteverstelling plaatsen

Met de moer of tab in het midden van het plaatje kun je de draadeind of schroefhuls bevestigen, waarmee je dus de hoogteverstelling aan de betonpoer vastmaakt. In de vier andere gaten zet je hem vast met bouten of schroeven. Hierbij is het wel handig om eerst gaten in de staander te boren. Hierdoor blijft de staander op de betonpoer stevig staan. Pas na het plaatsen van de betonpoer bevestig je de hoogteverstelling aan de staander en verbind je het met de betonpoer. Voor meer informatie over het plaatsen en bevestigen kun je de website van de Betonpoerengigant bezoeken. Ook in de winkel in Lunteren staan de ervaren medewerkers voor je klaar.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.