Wat zijn ze mooi en wat komen we ze al vaak tegen! Glazen deuren in huis zijn helemaal hip en happening op het moment en menig Pinterester heeft zijn of haar prikbord er vol mee staan. De glazen deuren, en dan met name die mooie, grote met een zwarte, metalen omlijsting zijn helemaal hot. Waarom? Omdat ze vrijwel in elk interieur tot zijn recht komen.

Glazen deuren op z’n Scandinavisch

De Scandinavische woontrend is al even gaande en zal dan ook niet binnenkort al gaan verdwijnen.

Veel lichte kleuren, natuurlijk materiaal en geometrische vormen kenmerken deze woontrend. Omdat ruimtelijkheid en licht centraal staat in deze trend, zijn glazen deuren perfect! Glas laat licht door waardoor de ruimte lichter en daardoor ook groter doet lijken. Dit is dan ook een trend die erg fijn is wanneer je niet zo heel groot woont. Op deze manier creëer je toch een ruimtelijk gevoel. Laat je ze op maat maken? Kies dan voor een geometrisch design wat de Scandi trend nog beter tot zijn recht laat komen in jouw huis.

Glazen deuren in een industrieel huis? Doen!

Ook de industriële woontrend is er eentje die nog steeds populair is. Bewerkt, zwart metaal, beton en hout in huis laten je in een New Yorkse loft wanen. Als je mazzel hebt, heb je ook nog een kale, bakstenen muur tot je beschikking die helemaal voor de Industrial Look zorgt. De zwart metalen omlijsting van de glazen deuren staan prachtig in een industrieel interieur. Kies voor een rustige verdeling van de vlakken in de deur om het rustig en ruimtelijk te houden.

Een duurzaam huis, ook daar horen glazen deuren in thuis!

In een duurzaam huis, is het de bedoeling dat het hele interieur langer meegaat dan het gemiddelde interieur. Met deze gedachte zet menig interieurliefhebber dan ook vaak mooie vintage pareltjes in huis die voor een authentieke look zorgen.

Tweedehands spullen zijn stylish maar bovenal ook erg duurzaam. Combineer vintage items met moderne duurzame materialen en er ontstaat een prachtige mix. De glazen deuren met metalen omlijsting maken de look compleet. Ook deze zijn erg duurzaam in materiaal door het gebruik van metaal en glas. Wellicht met een mooie vintage, messing handgreep?  Super luxueus en helemaal hip!

Wil jij hiernaast meer lezen over het op maat laten maken van een klassieke deur? Lees dan hier deze blog.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.