Nee, hoofdkussens zijn geen producten die je zomaar even ergens koopt. Hoofdkussens dien je serieus te nemen. Gebleken is namelijk dat mensen die al langer een minder goede nachtrust ervaren, met een hoofdkussen op maat en met aandacht uitgezocht wel vonden wat ze zochten: heerlijk slapen en fris en fruitig weer op. De rol van hoofdkussens wordt nogal eens onderschat, terwijl het een zeer belangrijk onderdeel is wil je elke nacht opnieuw genieten van een optimale nachtrust.

Slaap je op de buik? Kies dan een wat zachter en plat kussen

Bij de keuze die je maakt voor hoofdkussens kun je in elk geval rekening houden met de slaaphouding. Het is een gegeven dat als je vooral op je buik slaapt, je geen behoefte hebt aan een hard kussen, maar veel beter uit de voeten kunt met een zacht en platter kussen. Slaap jij echter vooral op je zij, dan wil je juist geen zacht en plat kussen, maar wens je een wat stevigere en dikkere versie van het hoofdkussen.

Behalve de slaaphouding speelt ook het materiaal een belangrijke rol bij de keuze voor hoofdkussens

Behalve de houding, speelt ook het materiaal waarmee het kussen is opgebouwd een voorname rol in de zoektocht naar een geschikt hoofdkussen. Dons is en blijft daarbij een zeer populair kussen. Het is een kussen dat geldt als de perfecte mix van een hard en zacht kussen. Kies je volledig voor dons dan is het kussen zacht, met veren is hij echter juist hard. Vind je de beste combinatie van beide, dan heb jij het perfecte kussen. Ook een wollen kussen scoort nog steeds prima. Vooral als je te kampen hebt met veel transpiratie gedurende je slaap, dan is dit een goed kussen vanwege het sterke ventilerende karakter vooral. Je slaapt altijd droog op een wollen kussen.

Synthetisch kussen biedt optimale ondersteuning aan nek en aan hoofd

Het synthetische kussen staat ook bekend als een prima kussen. Nadeel is wellicht dat ie snel weer terugvalt in zijn eigenlijke vorm, nadat je het hoofdkussen met pijn en moeite in jouw perfecte positie hebt gevouwen. Dan zijn er nog die hoofdkussens die gevuld zijn met schuim. In jargon worden deze hoofdkussens ook wel de ergonomische hoofdkussens genoemd. Ze bieden in elk geval optimale ondersteuning aan je nek en je hoofd.

Nieuwsgierig naar hét beste hoofdkussen?

Kussens gevuld met natuurlijk rubber

Sterk in opmars is het kussen dat gevuld is met natuurlijk rubber. Het heeft van alles wel wat en is zo een tamelijk compleet kussen waarmee de meeste mensen wel uit de voeten kunnen. En zo zie je dat er volop keuze is als het gaat om kussens. Het kiezen van hoofdkussens wordt steeds serieuzer genomen. En dat is terecht. Nachtrust is essentieel als je elke dag opnieuw goed en prestaties moet leveren en moet presteren. En een goede nachtrust realiseer je alleen als je gebruik maakt van de juiste kussens. Je gaat dat pas ervaren als je eindelijk eens het perfecte hoofdkussen aanschaft en vraagt je dan af waar je al die jaren op gelegen hebt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.