Heb je altijd al gedroomd van een badkamer met beton ciré, maar wil je graag je geld besparen door het liever zelf te doen in plaats van aan een ander uit te besteden? Hieronder leggen wij je uit hoe je dit het beste voor elkaar kunt krijgen met een slijtvaste betonstuc.

Wat heb je nodig? 

Zorg allereerst dat je goed voorbereid bent en je alle gereedschappen tot je beschikking hebt. Zorg ervoor voordat je met de klus begint, dat het hele werkoppervlak stof,- en vetvrij is. Hierna begint het echte werk. 

 • Een plakspaan
 • Een plamuurmes
 • Een spackmes
 • Verschillende sterktes in schuurpapier, houdt rekening met een korrel van tussen de 80 en 120
 • Een lakroller

Het stappenplan:

 • Begin allereerst aan het begin van je klus met het gehele oppervlakte van de badkamer licht op te schuren. Dit om het oppervlak alvorens ruwer te maken en eventuele grote oneffenheden te verwijderen. 
 • Breng de hechtprimer in een geleidelijke laag aan.
 • Breng hierna de eerste laag beton ciré aan en laat het rustig drogen. De algemene droogtijd zal hiervoor ongeveer 6 uur duren. 
 • Schuur hierna de gedroogde eerste laag opnieuw met het schuurpapier. Belangrijk is een schuurkorrel van ongeveer 80 aan te houden. 
 • Breng hierna de tweede laag beton ciré aan en laat het opnieuw drogen. Dit keer korter dan de eerste keer. De droogtijd zal nu ongeveer 4 uur duren.
 • Schuur de tweede laag met het schuurpapier en kies hiervoor een hardere schuurkorrel. Een korrel van ongeveer 120, om het gehele oppervlak vlak en gelijk te krijgen. 
 • Lak het gehele oppervlak af met een 2-componenten PU-laklaag. Dit zorgt ervoor dat het beton ciré de gewenste slijtvaste laag zal krijgen. De droogtijd hiervoor is ongeveer 2 uur. 
 • Als laatste stap: Wanneer alles gedroogd is, lak het oppervlakte voor de laatste keer af en laat het 48 uur uitharden.

Ben jij een serieuze klusser? Lees dan de volgende blog over hoe jij zelf een gereedschapswand kan maken.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Wat is beton ciré nu eigenlijk? - De beste klustips

  […] Beton ciré, een echte trend die niet meer te missen is. Je ziet het ook steeds vaker voorbij komen, binnen elke sauna tot aan elke regulier interieur. Van de badkamer tot de keukenkastjes. Van de vloer tot aan het plafond, van een gladde variant tot aan beton ciré met industriële look. Maar wat is beton ciré nu eigenlijk? […]

  Beantwoorden
 2. Betonpoer en betoncire gebruiken. - De beste klustips

  […] Beton cire is beton dat gewreven is. Je kunt dus vele objecten in en om de woning voorzien van beton cire wat een echte beton look geeft. Als je een terras aanlegt van gewreven beton moet je eerst betonpoeren zodat er een stevige fundering komt waarop je de rest kunt aanleggen. Betonpoer is een stevig funderings object die de basis vormt voor een goed terras of gebouw. Om cire te maken wordt een goedje dat resin heet met cement poeder gemixt. Dit is dus een gietbare stof die hard door in te drogen. Je hoeft alleen nog water toe te voegen. Bij een betonpoer fundering kun je ook cire gebruiken. Met cire kun je hele modieuze betonlook interieurkleuren maken zoals vloeren, wastafels en keukenbladen. Dit goedje is makkelijk samen te stellen en makkelijk te gebruiken, ook voor in de achtertuin zoals een terrasvloer. Het geeft een massale robuuste en moderne uitstraling aan je interieur. Je kunt dus goed decoreren met cire. Daarnaast kun je cire combineren met creatieve aspecten zoals grind, planten of houtsnippers bijvoorbeeld. […]

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.