De voor,- en nadelen van het gebruik van dakpanplaten

Zit u eraan te denken uw dak te gaan vervangen, maar kijkt u er niet naar uit dakpan voor dakpan het gehele dak te gaan vernieuwen? Waarom kiest u dan niet voor het gemak van het aanbrengen van dakpanplaten? Wij zullen voor u hieronder de voor,- en nadelen bespreken van het kiezen voor de dakpanplaat.

Voordelen

  • Een groot pluspunt aan het kiezen voor dakpanplaten is dat ze in de verkoop bij een groothandel vaak voor een goede prijs te verkrijgen zijn.
  • Het monteren van dakplaten is een gemakkelijke klus welke binnen een korte tijd volbracht zou kunnen worden. De platen op zichzelf zijn van een enorm lichter gewicht welke het monteren dan ook zeker geen zware klus maken.
  • Wanneer je kiest voor het gebruik van de dakpanplaat, zul je bijna geen verschil zien tussen de echte dakpannen of deze namaak versie. Ze zijn in verschillende authentieke stijlen te verkrijgen, waardoor je een echte oudhollandse uitstraling aan je huis zou kunnen geven, zoals je normaal gesproken alleen met de reguliere dakpannen zou kunnen doen. Geen mens die het verschil ziet.
  • Dakpanplaten zijn qua isolatiewaarde net zo betrouwbaar als de gewone dakpannen. Ook zijn ze weerbestendig en zullen ze, doordat deze niet los van elkaar liggen, niet zo snel van de daken vallen als dat losgelegen dakpannen wel kunnen doen bij een dergelijke storm of harde windvlaag.
  • Door deze stevigheid zijn ze, in vergelijking tot de reguliere dakpan, ook verzekerd van een langere levensduur en heb je er bijna geen omkijken naar. Je hebt erg weinig onderhoud aan en het is enorm makkelijk qua renovatie.

Nadelen

  • Door de aan elkaar vast gelegen ligging van de dakpanplaten zal het moeilijker zijn om een eventueel dakraam of dakkapel aan te brengen of te monteren.
  • Door het gebruik van ander materiaal dan wat u normaal van een dakpan gewend zou zijn, is er de mogelijkheid dat de platen op langer termijn een iets doffere kleur kunnen krijgen.
  • Wanneer u gebruik maakt van stalen dakpanplaten, is er de mogelijkheid dat er condensvorming onder de platen ontstaat welke schade aan kan brengen aan uw dak. Integendeel is dit wel makkelijk te voorkomen door gebruik te maken van anticondensfolie.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.