Wanneer je dak laten vervangen?

Bent u benieuwd wanneer het tijd dat het tot het punt komt om uw dak te laten vervangen of wilt u zelf een dakbedekking laten uitvoeren? Wanneer is het hier nu eigenlijk de juiste tijd voor? Wij geven u de tips voor het bepalen van het juiste moment.

Ook al denkt u er misschien liever niet aan en geeft het u te veel gedoe, wanneer u problemen aan uw dak negeert kunnen er later veel grotere problemen ontstaan en dus is het van belang uw dak van renovatie te voorzien. Waar moet u op letten en wanneer is het van belang de hulp van een dakdekker erbij te roepen?

  • Gele vlekken of poreuze stukken die zich voordoen op het plafond
  • Lekkage van water die naar binnen komt
  • Houtwerk dat afbladdert
  • Een lekkende dakgoot
  • Missende, verschoven of kapotte dakpannen
  • Scheurtjes of kieren in de dakbedekking bitumen
  • Scheve dakpannen
  • Water dat blijft liggen op een plat dak
  • Uitdroging, scheuren, en poreuze stukking

Natuurlijk kunt u er tot een bepaalde hoogte, voor het kleinere werk, ook zelf ervoor kiezen de renovaties uit te voeren om de kosten te besparen. Laat u hierbij alvorens adviseren door een professional om te kijken welke mogelijkheden hiervoor zijn en welke taken u op zelf op zich zou kunnen nemen. Mocht uw dak zo oud zijn dat deze niet meer zelf bij te werken valt? Dan wordt het toch echt tijd het gehele dak te gaan vernieuwen. Eenmalig investeren in een goede renovatie kan u, uiteindelijk, in kosten besparen in vergelijking tot het dak provisorisch bij elkaar te houden door middel van kleine zelf verzorgde reparaties, welke vaak tot nog grotere problemen zouden kunnen leiden. Toch geeft wachten op een wonder en helemaal geen actie ondernemen op den duur nog grotere schades en dus meer kosten met zich mee binnen het renovatieproces.

Hoe veel een gehele dakrenovatie uiteindelijk kosten, ligt natuurlijk allereerst aan de dakdekker zelf, maar ook aan de hoeveelheid oppervlakte en aan het soort dak u bezit. Zo zijn er bijvoorbeeld al grote verschillen tussen een schuin dak of een bitumen dak. Let altijd op de levensduur van de nieuw aangewezen dakbedekking. Het is slimmer te investeren in een optie met een hogere prijs, maar die wel garant staat voor een langere levensduur.

Ben jij geïnteresseerd in meer klus tips? Klik dan door op de link.

Dit bericht is geschreven door: dakdekker Den Bosch

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.