Projecten

Vermoeden van asbest? Onderneem direct actie

Of het nou gaat om een woning of een bedrijfspand, als er een vermoeden van asbest bestaat is het belangrijk om direct actie te ondernemen en hier wat aan te doen. Ga er echter niet zelf mee aan de slag want asbest kan gevaarlijk zijn wanneer je het inademt. In kleine hoeveelheden heb je er niet direct last van maar als het voor een langere tijd of in grote hoeveelheden wordt ingeademd kan asbest schadelijk zijn voor de gezondheid. Gebouwen waar asbest in wordt ontdekt, moeten daarom flink onder handen worden genomen door middel van asbestsanering.

De gevaren van asbest

Vooral in oude huizen komt asbest vaak voor, het werd vroeger gebruikt als bouwmateriaal omdat het brand tegenhoudt en ook een goed isolatiemateriaal is. Later kwam men er achter dat asbest echter ook grote nadelen heeft. De asbestvezels zijn gevaarlijk om in te ademen. Asbest kan je met het blote oog niet direct herkennen, dus ook als er een licht vermoeden bestaat dat je in aanraking bent gekomen met asbest is het verstandig om direct contact op te nemen met de huisarts of dokterswacht. Vervolgens kun je aan de slag met het inschakelen van een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbest verwijderen.

Asbest veilig laten verwijderen

Asbest kan op allerlei plekken voorkomen maar je ziet het vooral op daken, en dan vooral op de oude golfplaten daken. In oude gebouwen waar asbest vroeger als bouwmateriaal werd gebruikt komt het ook nog geregeld voor. Maar ook in de bodem van de grond kan asbest voorkomen. Daarom is het belangrijk om zichtbaar asbest niet alleen te laten verwijderen maar ook een volledige sanering uit te laten voeren. Binnen het gebouw, buiten het gebouw en in de bodem. Zodat er zekerheid is dat er geen asbest meer aanwezig is.

De specialist in asbestsanering

Ben je zoek naar een professioneel bedrijf dat je kan helpen met het verwijderen van asbest of een volledige sanering kan uitvoeren? Zoek dan niet verder. Revoort is hierin gespecialiseerd. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring met het verwijderen van asbest in alle mogelijke situaties, zowel bij woningen als bedrijfspanden. Daarnaast kan dit bedrijf je voorlichten en van tevoren een berekening maken van de kosten. Neem direct contact op als je een vermoeden van asbest in je omgeving hebt.

Ook interessant

Geen reacties

    Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.