De kruipruimte onder je huis is erg belangrijk. Hier worden allerlei leidingen weggewerkt, waaronder rioolbuizen en verwarmingsbuizen. Als er iets aan kapot is, moet je dus ook de kruipruimte in om deze te repareren of vervangen. De kruipruimte is echter een heel kleine ruimte – vandaar de naam. Mocht je wat meer ruimte willen om te repareren of zelfs een kelder onder je huis willen bouwen, kun je kiezen voor de kruipruimte uitgraven om meer ruimte te creëren. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden.

Graaf de kruipruimte zelf uit

Aangezien de kruipruimte voor een groot deel uit zand bestaat en dat redelijk eenvoudig te verwijderen is, is het mogelijk om de ruimte zelf uit te graven. Gebruik hiervoor een schep of – als die al te groot is voor de ruimte – een kleine handschep. Je kunt het losse zand weg voeren in emmers. Het is misschien verleidelijk om het overgebleven zand in je tuin te gooien, maar doe dit niet. Er kan namelijk restafval van de kruipruimte in zitten, denk aan spijkers. Breng het zand daarom liever naar de vuilstort.

Gebruik een zuigwagen

Het zelf uitgraven van de kelder is wel een heel karwei. Je bent hier wel even mee bezig. Je kunt er ook voor kiezen om het werk uit te besteden. In dat geval komt een professional met een zuigwagen langs, die je kelder in een mum van tijd uit kan graven. Maar hier zitten natuurlijk wel wat kosten aan. Je moet namelijk voor zowel de zuigwagen als de professional betalen, echter is dit de meest efficiënte en beste manier om je kruipruimte uit te diepen. Informeer bij Kooiker Zuigtechniek naar de mogelijkheden.

Creëer een kelder

Waarom zou je al die ruimte die je onder je huis hebt niet benutten? Tegenwoordig hebben veel mensen behoefte aan wat extra ruimte in hun woning. En waar een aanbouw een hoog prijskaartje heeft, is het bouwen van een kelder een goedkoper alternatief. Deze ruimte kun je gebruiken als leefruimte of je kunt er een hele hoop spullen in opbergen, waardoor je meer ruimte in huis over hebt. Met een zandwagen kun je een kelder laten uitgraven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.