Een pand goed af kunnen sluiten is belangrijk. In deze tekst alle aandacht voor welk hang- en sluitwerk kopen om je pand goed af te kunnen sluiten, waar je op moet letten, welk keurmerk is belangrijk. Kortom lees hier alles over sloten en scharnieren waar inbrekers moedeloos van worden.

Stichting Kwaliteit Gevelgebouw, afgekort SKG

Er zijn verschillende keurmerken voor sloten en scharnieren, maar daarbinnen is SKG het handigste. De Stichting Kwaliteit Gevelgebouw geeft de kwaliteit aan middels sterren, en hoe meer sterren hoe langer een inbreker bezig is om een slot te forceren en het gebouw te betreden. Een slot met SKG twee sterren maakt het een inbreker al bijzonder lastig. Bij inbreken maakt de kwaadwillende liever geen geluid en staat diegene liever niet te lang in het licht van de buitenlamp, dus een slot met een SKG twee sterren keurmerk is al inbraakwerend. Een slot met drie sterren overtreft dat. Je kunt er vanuit gaan dat het bij een inbraakpoging zal blijven als een inbreker op een SKG drie sterren slot stuit, dus ga je over op hang- en sluitwerk kopen, SKG is een handige kwaliteitsnorm.

Kerntrekken is te voorkomen

Een SKG gekeurd slotje met maar één ster kan handig zijn als slot erbij. Er staat al geschreven dat een inbreker liever niet lang in het licht van de buitenlamp staat, maar soms moet je een deur of raam beveiligen die uit het zicht is, en daar heeft een inbreker meer tijd. Aldaar moet je zorgen dat een inbreker lang aan het prutsen is om een deur of raam te kunnen openen, en een slotje erbij doet wonderen. Normaal heb je aan de scharnieren dievenklauwen waardoor het onmogelijk is om de pennen van de scharnieren eruit te tikken en de deur of het raam andersom open te draaien. Aan de andere kant van de deur of het raam dan het SKG drie sterren slot, maar dan ook nog aan de scharnierzijde een slot erbij. Om zo’n deur te open moet de inbreker zoveel doen en geluid maken, dat deze het op zal geven en naar een makkelijker object te gaan. Iedere raam of deur is te openen, maar je kan het wel degelijk zo vertragen dat het ondoenlijk is. Niet voor niets is kerntrekken populair onder inbrekers. Snel en zonder geluid gaat er een schroefje in de cilinder en gelijk je een kurk uit een wijnfles trekt, trekt een inbreker de cilinder eruit, en die methode is dan onmogelijk.

Bron: Atmyhome.nl

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.