Wanneer je de inboedel tijdelijk wilt opslaan in een opslagruimte is het belangrijk dat je hiervoor verzekerd bent. Veel verzekeraars willen deze extra dekking. De meeste verzekeraars hebben dit al inbegrepen in de inboedelverzekering. Zorg altijd dat je voor de juiste waarde bent verzekerd.

Een inboedelverzekering bij tijdelijke opslag?

De meeste mensen hebben al een inboedelverzekering. Wanneer je de spullen brengt naar een tijdelijke opslag kan het gebeuren dat er spullen beschadigd raken of misschien wel gestolen worden. Bij de meeste verzekeraars valt dit onder de basisdekking van je inboedelverzekering. Heb je nog geen inboedelverzekering is het wel belangrijk dat je een afsluit.

Er zijn verzekeraars die een extra dekking willen wanneer je kiest voor een tijdelijke opslagruimte. Als je spullen hebt opgeslagen in een tijdelijke opslagruimte dan ben je normaal verzekerd voor je spullen door middel van je inboedelverzekering. Dat geldt voor alle spullen die uit je huis komen of rondom je huis.

Voor wat ben je verzekerd tijdens een tijdelijke opslag?

Als je de spullen hebt opgeslagen kan er ingebroken worden in de opslag. Omdat het in de opslag staat en je bent verzekerd dan krijg je dat vergoed. Je krijgt ook waterschade en brandschade vergoed wanneer dat ontstaat in de tijdelijke opslag. Krijgen jouw spullen schade door een flinke storm dan wordt dit ook natuurlijk vergoed door je verzekeraar.

Kun je overal tijdelijk je spullen laten opslaan

In elke provincie en gemeente kun je wel je spullen tijdelijk in een opslag laten doen. Zolang je een inboedelverzekering hebt hoef je niet bang te zijn voor schade en staan deze veilig. Zo is ook eventueel opslag van spullen in Utrecht mogelijk als je uit die omgeving komt. Je kunt al je huisraad daar naar toe brengen en zolang er laten staan totdat je deze weer kunt ophalen. Een opslagruimte is goed beveiligd en maar heel soms kan het voorkomen dat er schade komt.

Je kunt de spullen tijdelijk opslaan in het plaatsje Vianen in Utrecht. De opslagruimte in Utrecht wordt 24 uur per dag bewaakt door een videobewaking. Je spullen staan er veilig. Wanneer je de spullen daar wilt opslaan heb je twee uur de tijd om deze gratis in en uit te laden.

In veel opslagruimtes mag het maar 45 minuten en dan is het verder betalen. De opslagruimte in Utrecht geeft je genoeg tijd om in en uit te laden. Je hebt alle tijd voor je spullen op te bergen in de opslagruimte. Klik hier voor meer informatie opslagruimte Vianen als je meer wilt weten over de tijdelijke opslag en de inboedelverzekering. Je kunt verschillende boxen huren voor je spullen en je krijgt een eigen persoonlijke sleutel die je toegang geeft tot je opslagbox.

De opslagmogelijkheden van Vianen

Een opslagruimte huren kan op verschillende manieren. Je kunt denken aan self-storage of een opslagbox thuis laten bezorgen. Zo kun je dicht bij huis je spullen even opslaan wanneer je bijvoorbeeld nog bezig bent met klussen in je nieuwe huis.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.