Bij het aankleden van de ruimte met raambekleding zijn er tal van factoren waarmee rekening moet worden gehouden, en de keuze van het de ketting is daar één van. Er zijn meerdere manieren om rolgordijnen op te trekken of te laten zakken. Waaronder standaard koordlift, trekketting, snoerloze en gemotoriseerde functies. De bediening wordt gebruikt om een rolgordijn op en neer te bewegen of om de sfeer in de ruimte te bepalen.

Elk van bovenstaande opties speelt een belangrijke rol in de inrichting van uw ruimte. U kunt deze dan ook kiezen op basis van uw wensen. Veel klanten kiezen voor een standaard kralenketting. Door de ketting naar boven of beneden te trekken, kunt u de raamdecoratie op de door u gewenste plaats instellen, waardoor u volledige controle heeft over het daglicht en de privacy.

Waarom een rolgordijn ‘zonder’ kind veilige ketting niet aan te raden

Kinderen en kettingen gaan niet met samen. Volgens de Consumentenbond zijn deze kettingen een van de grootste verborgen gevaren in huizen. In de VS sterft elke twee weken een kind door wurging. Zelfs een recent onderzoek heeft uitgewezen dat er tussen 1990 en 2015 bijna 17.000 verwondingen zijn ontstaan door raamdecoratie. Tijdens het spelen of het doen van enige activiteit, kunnen uw kinderen gemakkelijk verstrikt raken en kunnen ze sterven door verstikking. Zelfs het trekken aan de kettingen kan er voor zorgen dat uw jaloezieën of rolgordijnen uw de steunen vallen, wat kan resulteren in een dodelijk ongeval. Het is dus altijd belangrijk om te kiezen voor een raamdecoratie product dat kind veilig is gemaakt van bijvoorbeeld Raamdecoratie.com.

Zelfs de vereniging fabrikanten van raambekleding (WCMA) heeft de veiligheidsnormen voor raambekleding aangescherpt wat ervoor heeft gezorgd dat alle raamdecoratie kettingloos moet zijn of op kind veilige hoogte moet hangen. Houd de ketting zoveel mogelijk buiten het bereik van kinderen. Haal uw meubilair of wieg weg bij een raam. Zorg ervoor dat de ketting buiten het bereik van een kind is.

Meer weten over kindveiligheid? Vraag een specialist van Raamdecoratie.com voor meer informatie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.