Het dragen van goede werkschoenen in de bouw is ontzettend belangrijk. De schoenen bieden de nodige bescherming en zorgen ervoor dat je comfortabel kan werken zonder pijn in je voeten. De juiste werkschoenen zorgen voor een goede doorbloeding en houden je voeten gezond.

Het belangrijkste voor werkschoenen in de bouw is dat ze een dikke zool en schacht hebben, daarnaast is een sterke neus gewenst. Verder is het van belang dat de werkschoenen slipvastheid hebben. Bij het aanschaffen van werkschoenen is het ontzettend belangrijk om te letten op de normering. Hieronder geven we drie tips voor het kiezen van goede werkschoenen.

Op zoek naar topkwaliteit werkschoenen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Arboss, dé specialist op het gebied van werkschoenen.

1. Arbo-normering

Werkschoenen zijn verkrijgbaar met verschillende normeringen, zoals S1, S2 en S3. Voor beroepen in de bouw is het verplicht om S3 werkschoenen of laarzen uit de S5 categorie te dragen. Om arbo redenen is het bij veel bouwbedrijven niet toegestaan om een lagere normeringsklasse te dragen. Zoek bij het kopen van werkschoenen goed uit welke arbo-normering binnen jouw bedrijf geldt.

2. Bepaal je eisen

Het aanbod werkschoenen is enorm groot, waardoor het best lastig kan zijn om het juiste paar te vinden. Zo heb je de keuze uit hoge en lage werkschoenen. Ook kan je kiezen voor waterdichte of gevoerde werkschoenen.

3. Juiste maat

Het kiezen van werkschoenen in de juiste maat kan nog best lastig zijn. Bij het passen van de schoenen is het belangrijk om goede sokken te dragen die je tijdens het werk ook altijd draagt. Draag je altijd dikke werksokken? Dan is het van belang om deze ook te dragen tijdens het passen van de schoenen of opmeten van je schoenmaat. Het komt regelmatig voor dat schoenmaten afwijken, waardoor ze groter of kleiner kunnen uitvallen dan de gebruikelijke maat.

Werkschoenen kopen: Let op deze punten!

  • Flexibiliteit. Comfort van werkschoenen is ontzettend belangrijk, daarom is het van belang om op de beweging en flexibiliteit te letten bij de aanschaf van werkschoenen. Werk je veel in een gehurkte of geknielde houding? Dan zijn lage werkschoenen een verstandige keuze.
  • Werkomgeving. De juiste werkschoenen zijn natuurlijk afhankelijk van de werkomgeving. Ben je werkzaam in een natte of chemische omgeving? Dan kan je het beste kiezen voor kunststof laarzen of waterdichte werkschoenen met antislipzool.

Seizoen. Werk je buiten? Dan heb je per seizoen een paar werkschoenen nodig. In de winter heb je warme schoenen nodig om te beschermen tegen de lage temperatuur en sneeuw. Terwijl het in de zomermaanden juist fijn is als de schoenen ventileren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.