De woonmagazines staan er vol mee, enorme ramen. Het lijkt een trend te zijn, maar wel één die al een aardig tijdje volhoudt. Mensen vallen er als een blok voor. Het heeft iets stoers, maar ook iets nederigs door de hoeveelheid transparantie. De grote ramen zien er sterk, maar toch charmant, kortom ideaal voor een mooie look?  

Toch kan het niet anders dan dat er ook nadelen zitten aan de groteske ramen die in menig huis te vinden zijn. In dit artikel zullen we een aantal voor- en nadelen voor jou op een rij zetten betreffende grote ramen. 

 

Veel natuurlijk licht 

Het bekendste voordeel van grote ramen is de hoeveelheid lichtinval die het geeft. Het zal je ruimte een grote uitstraling geven. Ook kleinere ruimtes kunnen gebruik maken van glazen wanden. Het straalt elegantie uit en grote ramen zullen goed aansluiten bij zowel een moderne inrichting als een klassieke inrichting. Wel zou je bij dit verschil nog kunnen kijken naar het materiaal en de kleur van de kozijnen, omdat dit detail wel verschil maakt voor een klassieke of moderne look. Uiteraard mag je het uiteindelijk helemaal zelf bepalen. 

 

Chique, strakke en stoere stijlkeuze 

Een tweede voordeel aan grote ramen is dat je huis en tuin in elkaar over lijken te vloeien. Dit geeft net als door het licht een ruimtelijke uitstraling en een samenhangend geheel. Het zal veel sfeer geven als binnen overloopt in het buiten. Zeker als je buiten een plek maakt waar ook gezeten kan worden en dit aan het huis vast zit in plaats van ver de tuin in. Van binnenuit zal je een soort panorama view creëren over je tuin of omgeving. Het hebben van een tuin is natuurlijk geen vereiste voor grote ramen.

 

Twee nadelen aan grote ramen

Het grootste nadeel van grote ramen is het regelen van de temperatuur in je woning. Grote ramen betekent ook enorm veel oppervlak waar kou doorheen kan. In de koudere maanden zal dit snel zorgen voor veel warmteverlies. Dit is zonde van de energie die erin wordt gestoken en in de zomer gebeurt het omgekeerde. Een tweede nadeel is inbraak. Grote ramen maken het voor inbrekers makkelijker bij jou binnen te komen Gelukkig zijn ook hier oplossingen voor. 

 

Al met al zijn de nadelen tegenwoordig ook wel te verhelpen met bijvoorbeeld meerdere verzegelingen. Het blijft een gave toevoeging aan je huis en als je het wilt, moet je er zeker voor gaan en je niet laten tegenhouden door de nadelen. Ook kozijnen op maat maken is tegenwoordig makkelijk en snel te regelen. 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.