Aan de slag gaan met een Ultimaker 3D printer opent allerlei nieuwe mogelijkheden. Dat geldt zeker voor ondernemers en particulieren die er voor het eerst mee werken. Het geldt echter ook voor iedereen die al eerder met deze printers van andere fabrikanten heeft gewerkt. Het is namelijk zo dat deze printers op een andere manier werken. Daarmee is het goed mogelijk om eigen ideeën geheel naar eigen inzicht uit te werken. Dit is dan ook een goede reden om eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen met deze printers. Dit werkt op de volgende manier in alle opzichten.

Een afwijkende manier van werken

De Ultimaker 3D printers zijn in de eerste plaats interessant omdat er op een andere manier mee te werken is. Dat maakt het interessant om te bekijken wat er allemaal mee kan. Dat begint al met het aankopen ervan. De investering die gedaan moet worden is vaak lager dan bij veel andere printers het geval is. Dat komt onder andere doordat er voor het principe van zelfbouwen is gekozen. Dit maakt het gemakkelijker mogelijk om met de printer op een simpele manier aan de slag te gaan. Dit kan een aanleiding zijn om ermee te willen werken.

De sterke kanten van de printer

De 3D printer van Ultimaker biedt een flink aantal sterke kanten. Daardoor is het dus ook zo dat er veel doelgroepen zijn die ermee kunnen werken. Denk dan bijvoorbeeld aan het onderwijs aan ondernemers, aan ontwerpers en kunstenaars, maar vooral ook aan mensen die het als hobby zien. Dat komt onder andere doordat er veel flexibiliteit is. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om met meerdere soorten filament te werken. Dit maakt veel meer verschillende soorten ontwerp mogelijk. Juist die reden is ook wat het zo aantrekkelijk maakt voor al deze doelgroepen om ermee te werken.

Een gemakkelijke investering doen

De Ultimaker 3D printer is ook laagdrempelig in aanschaf. Dit komt onder andere doordat er op de lange termijn goed met de kosten is om te gaan. Dat heeft te maken met de lage aanschafkosten, maar ook met de beperkte ontwikkelkosten. Dit komt onder andere doordat de 3D printer gemakkelijk uit te breiden is. Dat maakt het alleen maar nog aantrekkelijker voor allerlei aanbieders om ermee aan de slag te willen gaan. Dit is natuurlijk altijd een aantrekkelijke zaak die meegewogen moet worden. De mogelijkheid om Add-ons te gebruiken biedt veel. Zo is de printer naar eigen inzicht te bouwen.

Je kan uiteraard de Ultimaker ook gebruiken voor het printen van een relatiegeschenk. Deze kan je daarna laten bedrukken.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.