Er zijn een hoop dingen die je in huis kan doen om ervoor te zorgen dat het lekker ruikt. Nou is lekker ruiken natuurlijk voor iedereen anders, maar een van de manieren voor een lekkere geur in huis is door middel van geurkaarsen. Dit zorgt niet alleen voor een fijne geur, maar kan ook helpen tegen stress of andere vervelende omstandigheden. In deze tekst gaan we kijken wat geurkaarsen kunnen doen voor een lekkere geur in jouw huis.

Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn kaarsen die een geur verspreiden wanneer deze aangezet worden. Er zijn kaarsen die gemaakt worden van bijenwas of stearine, maar ook van kocosnootwax of andere materialen. Aan deze kaarsen worden nog verschillende materialen toegevoegd die ervoor zorgen dat er een geur vrijkomt. Dit zijn bijvoorbeeld olies. Deze olie wordt toegevoegd aan het kaarsmengsel en vervolgens wordt deze tot tweemaal toe gestold. Hierdoor gaat de geur door de gehele kaars zitten. Op deze manier zal de kaars dus ook voor de gehele periode dat hij brandt deze geur afgeven. Nou geeft de ene kaar natuurlijk meer geur af dan de andere. Allereerst ligt het aan de geur, maar ook aan de hoeveelheid geur die er in de kaars is gedaan.

Verschillende geuren

Geurkaarsen zijn in een hoop verschillende geuren te krijgen. Je kan ze vinden van simpele vanille en lavendel tot vreemdere geuren als taart en allerlei verschillende bloementuinen. Een hoop van deze verschillende geuren kunnen verschillende eigenschappen hebben. Zo kan de geur van lavendel er bijvoorbeeld voor zorgen dat je meer rust krijgt en dus minder stress. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan of je vatbaar bent voor geuren of niet. Wanneer je een lekkere geur ruikt, kan dit een effect hebben je gemoedstoestand, maar wat voor de een lekker is, kan voor de ander hartstikke vies zijn.

Verschillende soorten

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende manieren om geurkaarsen te laten branden in huis. Allereerst is er natuurlijk de standaard kaars. Dit is een kaars met een lont en een bepaalde geur. Door de kaars aan te steken, wordt de geur van de kaars verspreid. Daarnaast heb je ook waxmelts. Dit zijn kleine tabletjes die gemaakt zijn van verschillende soorten wax, eigenlijk net als kaarsen. Deze waxmelts kun je in speciale branders branden. Onder deze brander zet je een waxinelichtje. De brander wordt warm door de vlam van het waxinelichtje. Door de warmte zal de wax gaan smelten en zal de geur van de wax gaan verspreiden. Omdat je wax in veel verschillende geuren hebt, kun je deze vervolgens ook met elkaar gaan mengen. Op die manier creëer je nog meer verschillende geuren.

Bron: superrenovatie.nl

Wil jij ook meer lezen over de manier waarop jij jouw woning gezellig kan aankleden? Klik dan door en lees deze blog.

Over de auteur

Avatar foto

Hi! Ik ben Harry, maar de meeste mensen noemen mij Handige Harry. Timmeren, schilderen en tegels leggen. Jij noemt het, ik kan het! Ik hou ervan om mensen te helpen en daarom ben ik deze website gestart. Met mijn praktische tips en tricks kun jij de beste klusser worden.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.